• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Çamlıca'ya mini metro

Çamlıca'ya mini metro
Altunizade ile Çamlıca’yı birbirine bağlayacak 4 kilometrelik mini metro 17 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor. Metro ile yapımı devam eden Çamlıca Camisi’ne de ulaşım sağlanacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Altunizade ile Çamlıca’yı birbirine bağlayacak raylı sistem hattı için ihale düzenleyecek. Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü’nün 17 Ağustos’ta düzenleyeceği ihale kapsamında, yaklaşık 4 kilometrelik raylı sistemin güzergah, durak projeleri hazırlanacak. Projenin tamamlanmasının ardından uygulama için düğmeye basılacak.

Mini metro projesi Altunizade’de metrobüs ile entegre olacak. Bu hat, Türkiye’nin en büyük camisi olarak inşa edilen Çamlıca Camisi’ne ulaşımı da sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca, Libadiye-Çamlıca arasında 3 kilometrelik bir karayolu tüneli çalışmasını da başlatmıştı.

KADİR GECESİ AÇILACAK

Çamlıca Camisi tamamlandığında yaklaşık 60 bin kişi aynı anda secdeye gidebilecek. Caminin avlusu ile birlikte 37 bin 500 kişi namaz kılabilecek. Dış avlu ile birlikte de bu rakam 60 binlere çıkacak. Caminin yanında, kütüphane, sanat galerisi, otopark da yapılıyor.

Projede bulunan 3 bin 500 kişilik otopark, kütüphane, sanat galerisi, yürüme yolları, seyir terasları, cami ile birlikte eşzamanlı olarak hazırlanıyor. Türk İslam eserlerinin sergileneceği müze için de çalışma devam ediyor. Ayrıca camide bayanların abdest alacakları yerden namaz kılacakları alana asansör aracılığıyla gidilebiliyor. Caminin 2016 yılında Kadir Gecesi açılması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim