• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Can Dostları Hareketi tam gaz devam ediyor

Can Dostları Hareketi tam gaz devam ediyor
Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜVTÜRK iş birliğinde hayata geçirilen Can Dostları Hareketi projesinin temsilci öğretmen eğitim semineri gerçekleştirildi.

5 yıldır devam eden projeyle, 4400 öğretmen, 137 bin öğrenci ve 274 bin veli ve 7500 servis şoförüne trafik güvenliği konulu eğitim ve mesajlarla ulaşıldı. Bu yıl düzenlenen eğitim seminerine 11 ilden 101 öğretmen katıldı. Yılsonunda toplam 916 öğretmen, 31 bin öğrenci ve 62 bin veliye ulaşılması hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle 2010 yılında başlayan Can Dostları Hareketi projesi, okullarda trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, öncelikle ilkokulların dördüncü sınıf öğretmenleri trafik güvenliği konulu eğitim seminerine katılıyor. Seminere katılan öğretmenler, kendi okullarındaki diğer 4. sınıf öğretmenlerine eğitim programını aktarıyor. Projeye özgü destekleyici materyaller ve kaynaklardan faydalanan öğretmenler, öğrencilere ve velilere trafik güvenliği eğitimi verirken, servis sürücülerine yönelik iletişim çalışmaları da gerçekleştiriyor. İlki 2010-2011 eğitim öğretim yılında gerçekleşen eğitimlerle, bugüne kadar Türkiye genelinde 45 farklı ilden 491 okulda 4 bin 400 öğretmene eğitim verildi. Öğretmenler aracılığıyla ise 137 bin öğrenciye, 274 binden fazla veliye ve 7 bin 500 servis şoförüne doğrudan ulaşıldı.

31 bin öğrenciye daha ulaşılacak

İlkokul çağındaki çocukların trafik güvenliği açısından olumlu tutum ve davranışlar edinmesine büyük katkı sağlayan projenin 2015-2016 eğitim öğretim yılına yönelik temsilci öğretmen eğitim semineri 8-10 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Ankara, Bursa, Çanakkale, Denizli, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Tokat, Trabzon ve Zonguldak illerinden 101 öğretmenin katıldığı seminerde, katılımcılara trafikteki tehlike ve riskler, taşıt sahibi olmanın getirdiği sorumluluklar, kazalardan korunma, emniyet kemerinin önemi gibi birçok konuda eğitim verildi. Ayrıca, Trafik Güvenliği derslerinin daha verimli işlenmesi için tavsiyeler paylaşıldı ve etkileşimli uygulamalar yapıldı. Bu eğitimlerle 2015-2016 eğitim öğretim yılında, 11 ilde 916 öğretmen, 31 bin öğrenci, 62 bin veli ve 500 servis şoförüne doğrudan ulaşılması hedefleniyor.

Eğitim seminerinin açılışında konuşan MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı temsilcisi Cemal TINKILIÇ, erken yaşta edinilen güvenli davranışların trafik kültürünün yerleşmesinde son derece önemli olduğunu vurguladı ve Can Dostları Hareketi projesinin buna büyük katkı sağladığını belirtti. Proje ortağı TÜVTÜRK’ün İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray ÖZCAN da Trafikte Sorumluluk Hareketi hakkında bilgi paylaştıktan sonra, Can Dostları Hareketi projesiyle ülkemizin geleceğine katkı sunduklarını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim