• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Çanakkale Boğazı'nda resmi geçit töreni

Çanakkale Boğazı'nda resmi geçit töreni
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri gemiler, Çanakkale Boğazı'ndaki geçit töreniyle vatandaşlar ve protokol mensuplarını selamladı.

Çanakkale Boğazı'nda resmi geçit töreni yapıldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri gemiler, Çanakkale Boğazı'ndaki geçit töreniyle vatandaşlar ve protokol mensuplarını selamladı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen resmi geçit töreni, saat 14.30 sıralarında TCG Oruç Reis gemisinin Nara Burnu'ndan dönüşü ile başladı. Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yaklaşık 20 gemi, belirli sıra dahilinde boğazdan geçti. Çimenlik Kalesi içindeki Deniz Müzesi iskelesi önünde askeri bandonun da hazır bulunduğu resmi geçit töreninde, marşlar eşliğinde gemileri alkışlarla takip eden vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Marmara yönünden Ege Denizi'ne doğru başlayan resmi geçit törenine; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yüzer ve uçar unsurlarla Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçar unsurlar iştirak etti. Tören, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde bulunan devlet protokolünün selamlanmasıyla sona erdi. Bu arada Çanakkale Boğazı da gemilerin geçişi sebebiyle 6 saat süreyle çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. Boğaz, saat 17.00 sıralarında yeniden trafiğe açılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim