• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Çanakkale Boğazı'ndan Elektrik Geçecek

Çanakkale Boğazı'ndan Elektrik Geçecek
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından Çanakkale boğazının altına döşenecek olan 380 KW'lık elektrik kablosu ile Anadolu yakasından getirilecek elektrik, Lapseki-Sütlüce arasında deniz altından geçirilerek Avrupa'ya ulaştırılacak.

Denizin bir metre dibine gömülecek kablolarla İstanbul'un Avrupa yakasına elektrik iletilecek. Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Şekerkaya mevkiine yanaşan İtalyan bandıralı kablo döşeme gemisi, keşif çalışmalarını tamamlıyor. Bu sabah erken saatlerde harekete geçecek olan gemi, Şekerkaya INTERFACE Merkezi önünden kablo döşemeye başlayacak. 

Yetkililer, "Gemi şu anda deniz altında daha önce döşenmiş olan fiber optik kablo güzergahını inceliyor. Kabloların döşenmesi için gerekli haritayı çıkardı. Kablo üretimi gemi içerisinde gerçekleşecek. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Çanakkale boğazına 380 KW'lık elektrik kablosu döşemeye fiilen başlayacağız. Gemideki teknik ekip son hazırlıklarını tamamlayarak yarın iş başı yapacak" dedi.

Çanakkale boğazının alından döşenecek kabloyla deniz altı kablo projesi hayata geçecek. Toplam yaklaşık 4 kilometre uzunluğa ve bin 600 milimetre kare kesite sahip kablolar denizin bir metre altına gömülecek. Anadolu yakasından getirilecek elektrik, Lapseki-Sütlüce arasında deniz altından geçirilerek Avrupa'ya ulaştırılacak. Hayati önem arz eden projeyle her geçen gün enerji talebi daha da artan İstanbul'un elektrik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim