• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Çanakkale Havaalanı 4 ay kapalı kalacak

Çanakkale Havaalanı 4 ay kapalı kalacak
Çanakkale Havaalanı pistinin uzatılması hakkında ihale süreci başladı. Halen1800 metre olan pistin uzunluğu 2 bin 500 metreye çıkarılacak.

Çanakkale Havaalanı 4 ay kapalı kalacak

Çanakkale Havaalanı pistinin uzatılması hakkında ihale süreci başladı. Halen1800 metre olan pistin uzunluğu 2 bin 500 metreye çıkarılacak.

Çanakkale Havaalanı pistinin uzatılması ile ilgili ihale süreci başladı 4 ay içerisinde çalışmalara başlanacak olan havaalanında bin 800 metre olan pist uzunluğu 2 bin 500 metreye çıkarılacak.

1995 yılında hizmete açılarak 17 yıl önce hizmete giren Çanakkale Havaalanı’nın kapasitesinin arttırılması amacıyla başlanan çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Çanakkale’ye havayolu ile gelen turist sayısının artmasına da büyük katkı sağlayan Çanakkale Havaalanı’na daha büyük uçakların da inebilmesi amacıyla geçtiğimiz yıllar içinde planlanan pist uzatılması ile ilgili çalışmalar önceki gün ihale sürecinin aşlaması ile start aldı.

Bin 800 metre uzunluğunda ve 30 metre eninde olan Çanakkale Havaalanı’nın yeni yapılacak olan çalışmayla uzunluğunun 2 bin 500 metreye çıkarılacağı, eninin de 45 metre olacağı öğrenildi. Önceki gün ihale sürecinin başlaması ile tekliflerin alınacağı ve ardından da ihalenin yapılarak yer tesliminin gerçekleştirileceği öğrenildi.

Havaalanı 4 ay sonra kapanacak

Öte yandan daha önce istimlak çalışmaları yapılan Çanakkale Havaalanı’nda genişletme çalışmalarına ise Ekim ayı başından itibaren başlanması planlanıyor. Pist uzatma çalışmalarına başlanması ile birlikte havaalanının yaklaşık 3-4 ay kapalı kalacağı öğrenilirken, yeni yapılacak çalışmanın ardından ise 2500x45 metre ebadında olacak yeni piste yurt dışından gelebilecek büyük uçakların da rahatlıkla inebileceği ifade edildi. Özellikle yurt dışından kapasitesi yüksek uçaklarla gelecek turist gruplarının İstanbul üzerinden Çanakkale’ye ulaştığını belirten yetkililer, yeni pistin hizmete girmesi ile bu sorunun ortadan kalkacağını ve yabancı ülkelerden kalkan bu uçakların rahatlıkla Çanakkale Havaalanı’na inebileceğini belirttiler.4 ay sonra kapanması beklenen Çanakkale Havaalanı’nda çalışmaların ise yaklaşık 4 ay sürmesi bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim