• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Çanakkale Sohbetleri Antalya için hazırlanıyor

Çanakkale Sohbetleri Antalya için hazırlanıyor
AnadoluJet’in, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği özel tarih projesi “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”, 26 Şubat 2015, Perşembe günü Antalya’da üniversite öğrencileri ve halka yönelik ücretsiz iki ayrı konferans düzenleyecek.

Bu sene aralarında Antalya, Sivas, Kahramanmaraş’ın olduğu tam 12 şehrimizi ziyaret etmeye hazırlanan “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”, Şubat ayındaki son iki söyleşisini 26 Şubat 2015, Perşembe günü Antalya’da düzenlemeye hazırlanıyor.

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleşecek AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri Antalya Programı; Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda saat: 14.00’de, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda ise saat: 19.00’da iki ayrı oturum halinde gerçekleşecek.

Şimdiye kadar 7 binden fazla kişiyle buluşan proje kapsamında Antalya’da düzenlenecek söyleşilerin ilki üniversite öğrencilerine yönelik, diğeri ise halka açık ve ücretsiz olacak.

Toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı hedefleyen AnadoluJet’in, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle, Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte projelendirdiği AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri, Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla, Antalyalılara o dönemi yad etmeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizdeki 61 tıp fakültesini temsilen çalışmalar yürüten Türk Tıp Öğrencileri Birliği tarafından “Tarihe Saygı Özel Ödülü”ne layık görülen proje; Çanakkale Savaşı’nın destansı hikâyesinin yanı sıra şehitlerimizin, gazilerimizin ve geride kalanların öykülerini aktarıyor. Etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de katılımcılarla buluşuyor. Projenin anlatıcısı Talha Uğurluel ise kapanışta kitaplarını imzalayarak katılımcılarla sohbet ediyor.

“AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”; önümüzdeki günlerde aralarında Sivas, İzmir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kars, Edirne, Van, Gaziantep ve Erzurum’un da olduğu pek çok şehri ziyaret etmeye devam edecek.

1-012.jpg

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim