• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Çanakkale yat marinasına kavuşuyor

Çanakkale yat marinasına kavuşuyor
Çanakkale, turizmde patlama yılı olarak 2015'i seçti. Dünya tarihinin en büyük çıkarmalarından biri olarak kabul edilen Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı için şehirde hummalı bir hazırlık var.

Çanakkale yat marinasına kavuşuyor

Turizmde patlama yapmaya hazırlanan Çanakkale, yeni projeler için yola koyuldu. 500 yatlık marina yapılacak şehirde, hedeflere ulaşmak için özel bir ajans kuran Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kolları sıvadı.

Çanakkale, turizmde patlama yılı olarak 2015'i seçti. Dünya tarihinin en büyük çıkarmalarından biri olarak kabul edilen Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı için şehirde hummalı bir hazırlık var. Hedef, 2015'te anma törenleri için gelen turist sayısını üçe katlayarak, 100'üncü yılda 100 bin turiste ulaşmak.

MARİNAYA ÜÇ TALİP VAR

2015'e kadar yapılacak en önemli turizm yatırımlarından biri de, 500 tekne kapasiteli yat limanı. Yat limanıyla ilgilenen firmalar arasında Setur, D-Marine ve Ülker Grubu var. Sanayi yatırımlarını çekmek için de harekete geçtiklerini söyleyen Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Bşkanı Bülend Engin, "Yat limanıyla bir başlangıç yapılacak. Birçok firma bu projeyle ilgileniyor. Bu işe yerli firmalar kadar yabancıların da ilgi duyacağını düşünüyor ve istiyoruz" dedi. Engin, Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip olan şehrin bu potansiyelini kullanamadığını belirterek, özellikle kruvaziyer turizminden pay almak istediklerini söyledi. Engin ayrıca şehirde çelik, otomotiv, petro-kimya ve rafineri yatırımları görmek istediklerini de sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim