• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Çanakkale Zaferi programı belli oldu

Çanakkale Zaferi programı belli oldu
Çanakkale Valiliği, Türkiye'nin tarihinde önemli bir yere sahip olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yılı programını açıkladı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl programı, 12-25 Mart tarihleri arasında yapılacak. Çanakkale Valiliği, Türkiye'nin tarihinde önemli bir yere sahip olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yılı programını açıkladı. Açılış töreni ve Devlet Övünç Madalyası töreniyle başlayacak programda, aynı gün Hasret Nurdağ resim sergisi, pul sergisi, 1915 Şehitleri Çanakkale Destanı tiyatro oyunu, "Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale" konulu konferans ve tiyatral şiir gecesi düzenlenecek.

13 Mart'ta ise "Çanakkale 1915" paneli düzenlenecek. Ardından Osmanlı arşivinden Çanakkale Savaşları sergisi halka açılacak. Günün son etkinliğinde ise 1915 Şehitleri Çanakkale Destanı oyunu sahnelenecek.Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, 14 Mart 2012 sabahı düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletilmek üzere yola çıkarılacak. Ardından Deniz Zaferi Koşusu ve Halk Yürüyüşü yapılacak. Troya Kültür Merkezi'nde, Çanakkale Savaşları'nda cephe gerisinde yapılan sağlık hizmetleri, bir sempozyumla anlatılacak. Günün etkinlikleri, "Âşıkların Dilinde Çanakkale" programıyla son bulacak. Program, 18 Mart'ta kadar halkın katılımıyla kültür, sanat, spor ve anma faaliyetleriyle devam edecek.

Kutlama ve anma programlarının en önemli ayağı 18 Mart'ta olacak. Çanakkale merkez ve Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek programlara, Türkiye'nin dört bir yanından gelecek vatandaşların yanısıra Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. Günün programı, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başlayacak, 18 Mart Stadyumu'nda mehterle devam edecek. Törene katılan halkın, askerlerin ve öğrencilerin 18 Mart Deniz Zaferi'nin protokol tarafından kutlanmasının ardından konuşmalar yapılacak. Daha sonra 50 dansçı, 10 yörenin halk oyunlarını bir koreografiyle sergileyecek.

Şehir merkezindeki programın ardından Şehitler Abidesi'ne geçilecek. Çelenk töreninden sonra devlet adına konuşma yapılarak, şehitlik defteri imzalanacak. Protokol üyeleri, daha sonra seyir alanına geçerek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından boğazdaki resmigeçidi ve Türk Yıldızları'nın gösterisini seyredecek. Aynı gün Çanakkale Savaşları'nı anlatan simülasyon merkezi açılacak. Günün programı, fener alayı ve ışık gösterisiyle son bulacak. Bu yılki program, 22 Mart'a kadar tiyatro, gösteri ve spor faaliyetleriyle devam edecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim