• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Çanakkale'de deniz temiz plajlar pis!

Çanakkale'de deniz temiz plajlar pis!
Deniz suyundan alınan numunelerinin periyodik ölçümlerinde Çanakkale sahillerinde deniz suyu kirliliğinin standart ortalamanın altında olduğu belirtildi.

Deniz suyundan alınan numunelerinin periyodik ölçümlerinde Çanakkale sahillerinde deniz suyu kirliliğinin standart ortalamanın altında olduğu belirtildi. Sıcak havalarda serinlemek için plaja giden vatandaşlar, gönül rahatlığıyla denize girebiliyor. Ancak plajların durumu hiç de iç acıcı görünmüyor. Özellikle belli işletmecilere ait halk plajlarının dışında kalan bölgeler adeta çöpten geçilmiyor. Günü birlik ziyaretçiler, piknik dönüşü çöplerini olduğu gibi bırakıyor. Kedi ve köpeklerin parçaladığı poşetlerin içerisinde bulunan atıklar ise çevreye yayılıyor.

Plastik atıklar, içki şişeleri ve diğer çöplerin arasında denize girmeye çalışan vatandaşlar ise, kendileri gibi pikniğe gelip çöplerini bırakanlardan şikayetçi. Vatandaşlar, “Şehir merkezinde denize girilebilecek belli yerler var. İşletmesi olan plajlara sürekli bakım yapılıyor. Ama bunun dışında kalan bölgeler, belli aralıklarla temizlendiği için çöpler kalıyor. Buradaki atıkların tamamı, piknik malzemelerinden oluşuyor. Bizden önce buraya gelenlerin bıraktığı çöplerin içinden denize girmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

KEPEZ PLAJINDA KİRLİLİK ARTIYOR

Öte yandan, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından plajlarda yapılan son ölçümlerde, bir öncekine göre kirlilik oranının arttığı belirtildi. Özellikle Kepez plajında total koliform oranı, sıfırdan 600’e kadar çıktı. Aynı bölgede fekal koliform oranı 10’dan 268’e, fekal streptokok oranı ise sıfırdan 120’ye yükseldi. Oranlar tehlike sınırının çok altında kalsa da kirliliğin arttığı dikkat çekiyor. Bölgede, yapılan son ölçümlerin ardından “çok temiz” olan temizlik göstergesi de “iyi kalite”ye düşürüldü. Yeni Kordon, İntepe ve Dardanos plajlarında da, bir önceki ölçümlere göre kirlilik değerlerinin arttığı görüldü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim