• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Çanakkale'de vapur seferleri iptal edildi

Çanakkale'de vapur seferleri iptal edildi
Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'de saatteki hızı zaman zaman 70-80 kilometreyi bulan şiddetli poyraz fırtınası deniz trafiğini olumsuz yönde etkilerken, çok sayıda küçük tonajlı gemi de Bozcaada ve Gelibolu açıklarında demirlemek zorunda kaldı

Çanakkale'de vapur seferleri iptal edildi

Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'de saatteki hızı zaman zaman 70-80 kilometreyi bulan şiddetli poyraz fırtınası deniz trafiğini olumsuz yönde etkilerken, çok sayıda küçük tonajlı gemi de Bozcaada ve Gelibolu açıklarında demirlemek zorunda kaldı.

Çanakkale'de dün sabah saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran şiddetli poyraz fırtınasının hızı zaman zaman 80 kilometreye kadar ulaştı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, güvenlik açısından Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe, Geyikli-Bozcaada ve Eceabat-Kepez arasındaki arabalı vapur seferlerini geçici olarak durdurdu. Yetkililer boğaz hattında sadece Çanakkale-Eceabat hattındaki seferlerin yapılabildiğini belirtirken, fırtınanın etkisini artırması halinde bu hattaki seferlerin de durdurulabileceğini bildirdi. Bu arada fırtına sebebiyle arabalı vapur seferlerinin yapılamadığı Lapseki ilçesinde onlarca TIR, yaklaşık 200 metre uzunluğundaki kuyrukta beklemek zorunda kaldı.

ÇOK SAYIDA KÜÇÜK TONAJLI GEMİ DEMİRLİ BEKLİYOR

Öte yandan Çanakkale Boğazı'nda etkili olan şiddetli fırtına sebebiyle boğazdan geçmek isteyen çok sayıda küçük tonajlı gemi, güvenlik açısından Gelibolu ve Bozcaada açıklarında demirlemek zorunda kaldı. Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu'nu telsiz kanalı ile arayarak bölgede demirlemek zorunda kaldıklarını belirten gemi kaptanları, fırtınanın etkisini azaltmasının ardından seyirlerine devam edeceklerini bildirdi. Çanakkale il merkezinde fırtına ile birlikte çok sayıda reklam tabelası yerlerinden uçarken, sahilde oluşan dev dalgalar da dikkat çekti. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın gün boyu etkili olacağını belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim