• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Çanakkale'nin deniz suyu temiz çıktı

Çanakkale'nin deniz suyu temiz çıktı
Değişik noktalardan alınan deniz suyunun hiç bu yılki kadar temiz çıkmadığı dikkat çekerken, Çanakkale sahillerinin güvenilir olduğu bir kez daha teyit edildi.

Çanakkale'nin deniz suyu temiz çıktı

Değişik noktalardan alınan deniz suyunun hiç bu yılki kadar temiz çıkmadığı dikkat çekerken, Çanakkale sahillerinin güvenilir olduğu bir kez daha teyit edildi.

Marmara ile birlikte Çanakkale Boğazı girişinde bir takım olumsuzluklar yaşandığı ve bunların deniz canlıları dahil denize giren insanlarda tehlike oluşturacağı iddialarının öne çıktığı günlerde, Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü, kıyılardan deniz suyu numuneleri aldı. Yapılan laboratuar incelemesinin ardından deniz suyunun Çanakkale’de temiz olduğu açıklanarak, bir anlamda önceki açıklamalar tekzip edilmiş oldu. Sağlık İl Müdürlüğü, kıyı kesiminde tesisi bulunan işletmelerin deniz temizliği konusunda biraz daha çaba harcamaları halinde Çanakkale’nin bütünün Mavi Bayrak kapsamında ilan edilmesinin içten bile olmadığını söyledi.

Sağlık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdür Vekili Hayrettin Yürük, deniz suyundan alınan sekizinci numunelerin sonuçlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi. Sağlık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdür Vekili Hayrettin Yürük, yaz sezonu ile birlikte bu zaman kadar alınan 8 deniz suyu numunelerinde kirliliğe rastlanmadığını kaydetti.

Son numune 28 Eylül’de alınacak

Yürük, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sağlık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü olarak il genelinde 23 noktadan deniz suyu numunelerini inceleme çalışmalarımız sürüyor. Bu zamana kadar yaz sezonunun başlamasıyla 25 Mayıs, 8 Haziran, 22 Haziran, 6 Temmuz, 20 Temmuz,3 Ağustos, 17 Ağustos ve 31 Ağustos olmak üzere bu zamana kadar 8 tahlil sonucu gerçekleştirdik. 31 Temmuz’da alınan son deniz suyu numuneleri analiz sonuçları tüm noktalar için uygun olup, halk sağlığı açısından sakıncalı bir durum görülmemektedir. Bu da bizleri sevindirmiştir. Bundan sonrada numune alımlarımız devam edecektir. 28 Eylül günü son numuneleri alarak yaz sezonunun tamamlayacağız. Bunun yanında Mavi Bayrak projesi kapsamında da çalışmalarımız devam etmektedir. 5 noktadan gerçekleştirdiğimiz numune alım sonuçlarına göre bu bölgelerde de herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim