• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Çanakkale'ye temiz enerji yatırımı yapıldı

Çanakkale'ye temiz enerji yatırımı yapıldı
Çanakkale'nin Ezine ilçesine Gama Rüzgar Enerjisi Üretim Ticaret A.Ş (GARET) tarafından kurulacak Rüzgar Enerji Santralinin kule, kanat ve güç üniteleri gemiyle getirildi.

Çanakkale'ye temiz enerji yatırım

Çanakkale'nin Ezine ilçesine Gama Rüzgar Enerjisi Üretim Ticaret A.Ş (GARET) tarafından kurulacak Rüzgar Enerji Santralinin kule, kanat ve güç üniteleri gemiyle getirildi.

Alınan bilgiye göre, Gama Enerji A.Ş'ye ait GARET şirketi ile General Elektrik tarafından ortaklaşa kurulacak santralin parçaları Kepez Limanına indirildi.

GARET Genel Müdürü Anıl Sevinç, yaptığı açıklamada, 28 Nisanda finansmanı tamamlanan Sares Projesinin inşaatına 1 Mayısta başladıklarını ve santralde kullanılacak türbinlerin montajına ise 11 Ekimde başlayacaklarını söyledi.

Yılda, 85 milyon kilovat saat elektrik üretecek santralin 9 rüzgar türbininden oluşacağını belirten Sevinç, ''Santrali yıl sonuna kadar faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. Santral, oksijen tasarrufu sağlamanın yanı sıra 27 bin ton karbondioksidin doğaya salınımını da engelleyecek. Bir ağacın yılda 22 kilogram karbondioksit azaltımı sağladığı düşünüldüğünde, proje 2,5 milyon ağaca eşit miktarda bir emisyon azaltımı sağlamaktadır'' dedi.

Sevinç, santralin Türkiye'de en hızlı yapılan rüzgar santrallerinden biri olduğunu ve toplam 8 ayda tamamlanacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

''Şirketimiz yatırım yaptığı bölgelerde, çevre halkıyla iyi ve güzel ilişkiler kurulması konusunda azami çaba gösteriyor. Çünkü enerji yatırımları uzun vadeli yatırımlar sınıfındadır. Bu nedenle çevre halkıyla uzun dönemli komşuluk ilişkisi tesis ediyoruz. Bizim tabiatla ilgili ciddi önlemlerimiz var. Tabiata minimum zarar vermek GARET'in önemli misyonlarından birisidir. Santral, bölgede bu zamana kadar yapılmış, çevreye en duyarlı santrallerden bir tanesi olacak. Her şey minimum zararla planlandı. Zaten santralin kurulacağı bölge ormanlık bir alan olmadığı için, tabiatla ilgili bir sıkıntı yaşamayacağımızı planlamıştık. Çevre ve iş güvenliği konusunda da sahada görevlendirilmiş ve yetkilendirilmiş uzman personelimiz bulunuyor.''

Anıl Sevinç, temiz enerji üretimi konusunda ilk sırada yer alan Çanakkale'de yapacakları rüzgar santrali yatırımının, şirketlerinin, rüzgar enerjisi sektöründeki ilk yatırımları olduğunu kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim