• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Candan Karlıtekin: 3. Havalimanı gereksiz

Candan Karlıtekin: 3. Havalimanı gereksiz
THY Yönetim Kurulu eski Başkanı Candan Karlıtekin, İstanbul'a 3. havalimanı yapılmasının gereksiz olduğunu savundu.

 

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu eski Başkanı Candan Karlıtekin, İstanbul'a 3. havalimanı yapılmasının gereksiz olduğunu savundu. Karlıtekin, onun yerine mevcut havalimanlarına yapılacak yatırımla ihtiyacın giderilebileceğini söyledi.
 
Candan Karlıtekin, twitter adresinden yaptığı açıklamada 3. havalimanı ihalesinin iptal edilmesi temennisini dile getirdi. "İnşallah aklıselim galip gelir ve 3. Havalimanı Projesi iptal olur." ifadesini kullanan Karlıtekin, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarına yapılacak paralel pistlerle senelik 75'er milyon yolcu kapasiteli alanların ihtiyacı karşılayabileceğini belirterek, şu mesajları paylaştı:
 
"Atatürk Havalimanı'ndaki askeri alanın daha evvel mütabık kalındığı gibi DHMİ'ye devri beni umutlandırdı. Atatürk Havalimanı zaten oluşmuş bir ulaşım altyapısının üzerinde oturuyor. 85 milyon yolcu/yıl'a göre avan projesi bile hazır. Atatürk Havalimanı tamamen ortadan kaldırılmadıkça gökyüzü kullanım kısıtları nedeniyle 3 havaalanı birden (eşzamanlı) randımanlı işletilemez. Atatürk Havalimanı'nı iptal etmek yazıktır. Zaten esas sorun arazinin emlak geliştirme projeleri açısından kazandığı yüksek değer. 3. liman işi İstanbul'un genel imarı ile alakalı bir konu ve tek başına ele alınması da doğru değil."
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul'un mevcut havalimanlarının ihtiyaca cevap veremediği gerekçesiyle Arnavutköy ilçesinde yeni bir havalimanı kurmak üzere harekete geçti. Bunda Atatürk Havalimanına ilave bir pist yapılması için gereken boş alan olmaması, kısıtlı kapasite yüzünden yeni yük ve charter uçuşlarıyla, yeni sefer başlatmak isteyen yabancı havayolları ve ilave sefer eklemek isteyen yerli havayollarına izin verilmemesi etkili olmuştu. Bakanlık, yeni havalimanı için 24 Ocak 2013'te başlattığı ihale sürecini 3 Mayis 2013 günü sonlandıracak. İhaleye TAV, Alarko, IC, Limak, Sabancı ve Varyap Holding ilgi gösteriyor. İhale yüzde 20 özkaynak zorunluluğu öngörüyor. İşletme süresi ise 25 yıl olarak sabitlendi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim