• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Çandarlı, öngörülenden önce bitecek

Çandarlı, öngörülenden önce bitecek
Bakan Binali Yıldırım, yapımı devam eden Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, sadece Çandarlı'nın, İzmir'in değil, tüm Ege'nin ana ihracat merkezi haline geleceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımı devam eden Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, sadece Çandarlı'nın, İzmir'in değil, tüm Ege'nin ana ihracat merkezi haline geleceğini söyledi.

Tamamlandığında dünyanın en büyük 10 limanı arasına girecek olan Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, limanın üçte bir çalışmalarının süratle şekilde devam ettiğini belirterek, "Çalışmalar bu hızla devam ederse, 2013 Ekim ayında tamamlanması beklenen ilk etap, haziran ayında bitebilir." dedi. Yıldırım, incelemeler sırasında kaynak yapan işçilerin yanına giderek özel kıyafet giydi ve bir süre kaynak yaptı.

Bakan Yıldırım, Türkiye'nin ise en büyüğü olma özelliğine sahip Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nda çalışmaları inceledi. Yıldırım'a AK Parti Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve bakanlığa bağlı yetkililer de eşlik etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Bakan Yıldırım, limana çakılan kazıklar ve boruların kaynak işlemleri hakkında Alt Yapılar Genel Müdürü Metin Tahan'dan bilgi aldı. Yıldırım, incelemeler sırasında işçilerle birlikte kısa süre kaynak yaptıktan sonra çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çandarlı Limanı ile ilgili en önemli ve en zor kısmın, koruyucu su alanı oluşturmaya yönelik 2 kilometreye yakın çalışma olduğunu aktaran Yıldırım, "Bu çalışmada 2 metre yerleşecek kazıklarla 80-85 metre çakılıyor. Böylece ana mendirek inşaatı 2013 yılı sonunda tamamlanmış olacak. Bundan sonra bu 4 milyon metrekarelik arka plandaki kısım için ayrı bir ihaleye çıkılacak. Hazırlıkları şu anda devam ediyor. Çalışmalar, şu an itibariyle beklediğimiz programın önünde gidiyor. Normal şartlarda birinci aşama 2013 Ekim sonunda öngörülüyordu. Bu hızla giderse 2013 Haziran ayı itibariyle tamamlanmış olacak. Bundan sonra bu yıl içinde ikinci etabın ihalesine çıkacağız." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim