• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Çandarlı'ya aşırı arz fazlalığı engel oldu

Çandarlı'ya aşırı arz fazlalığı engel oldu
DTO İzmir şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Kuzey Ege Limanı'na açılan ihalede teklif veren şirket olmadığına dikkati çekerek bunun arz fazlalığından kaynaklandığını söyledi.

 

İzmir'de TOBB'a bağlı oda ve borsaların yönetim kurullları ortak toplantısı, İzmir Ticaret Odası'nda yapıldı.
 
Toplantıda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk Çandarlı'da mendirek inşaatı devam eden Kuzey Ege Limanı'na açılan ihalede teklif veren şirket olmadığına dikkati çekerek bunun arz fazlalığından kaynaklandığını söyledi.
 
İzmir'in halen 2,5 milyon TEU elleçleme kapasitesine sahip olduğunu, yeni projelerle bunun 9 milyon TEU'ya çıkmasının öngörüldüğünü, Türkiye'nin toplam elleçleme kapasitesinin ise 7,2 milyon TEU olduğuna değinen Öztürk "Bu aşırı arzdan dolayı firmalar teklif dahi vermediler. Çünkü şu anda taşınacak öyle bir yük yok. 2023'e kadar oluşmasını arzu ediyoruz. İhale şartnamesinde ilk etapta 4 milyon TEU'luk yapım öngörülüyor. Ancak kara ve demiryolu bağlantıları da yatırımcı şirkete veriliyor. Şartnamenin bu maddelerinin değişmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
 
Kruvaziyer turizm
 
İZTO Başkanı Demirtaş de İzmir'in kruvaziyer turizmde 2 milyon turist hedefine ulaşması için İzmir'den direkt uçuşların başlaması ve terminallerin yapılması gerektiğini ifade etti.
 
Demirtaş, "Mevcut limandaki hangarları versinler biz yaparız, terminal haline getiririz. Parmak iskelelerin de yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı 'Ben yapayım' diyor, biz de yaparız, sorun değil. MSC ve Costa'dan isteriz yaparlar. Ama buradaki sorun bir yol, bir çizgi belirleyemememiz" dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim