• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Çankırı'da uçak, gemi kütüphane oluyor

Çankırı'da uçak, gemi kütüphane oluyor
Çankırı Belediyesi'nce, uçuş ömrünü doldurmuş Airbus A 300 tipi uçak, hurdaya ayrılmış 2 vagon ve 1 lokomotif ile kullanılmayan 1 gemi, kütüphaneye dönüştürülüyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, ulaşım araçlarının çocukların daha fazla dikkatini çekeceğini düşünerek, böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Parçalanan uçağın 5 tırla Çankırı'ya getirildiğini ifade eden Dinç, şöyle konuştu:

"Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nın yan tarafında bulunan arazide kurulan iskeleyle montaj işlemi devam eden uçağımızla ilgili çalışmalar sürüyor. Tamamlanma çalışmaları devam eden uçağın az bir işi kaldı. Uçağın içerisinde hem kafe hem de kütüphane bulunacak. Aileler çocuklarıyla buraya gelip vakit geçirebilecek. Aileler kafede oturup zaman geçirirken, çocukları kitap okuyabilecekler. Uçağın kapasitesi oldukça büyük. Aynı anda 150 çocuğun kitap okumasına imkan sağlayabilecek bir yapıya sahip."

Trenle ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını anlatan Dinç, "Bir lokomotif ve 2 vagondan oluşan tren kütüphanemizin çalışmasın da sona gelindi. TCDD tarafından hurdaya ayrılan lokomotif ve vagonları belediye olarak kiraladık. TCDD ait Çankırı'da bulunan bakım atölyesinde kütüphaneye dönüştürülme işlemleri tamamlanmak üzere. İçerisini kitap okumaya uygun hale getirdik. Çocuklar kitap okurken ailelerin de zaman geçirmesi için vagonlardan birini kafe şeklinde dizayn ettik. Son rötuşların yapılmasının ardından Çankırı Garı'nın çevresindeki bir alana yerleştireceğiz" diye konuştu.

"DENİZİ OLMAYAN İLE GEMİ KÜTÜPHANE"

İrfan Dinç, gemi kütüphaneyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, kullanılmayan bir gemi alımıyla ilgili ihale çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

İhale işlemi bittikten sonra aldıkları gemiyi Çankırı'ya getireceklerini dile getiren Dinç, "Bir aksilik çıkmazsa Recep Tayyip Erdoğan Parkı'na kuracağımız gölün içerisine gemiyi yerleştireceğiz. Çocukların kültürel anlamda kendilerini geliştirmelerini önemsiyoruz. Kültürel anlamda ileri seviyeye gelmeleri hem kendileri, hem aileleri, hem de ülkemiz açısından önemli. Biz onların eğitimini en iyi şekilde tamamlamalarını istiyoruz. Çocuklara kitap okumayı cazip hale getirmek için uçak, tren ve gemi kütüphanelerini hazırlıyoruz" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Dinç, gemi ve uçak kütüphanesini nisan ayında faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi.

gemi.20140225174314.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim