• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

‘Cari açık için reform paketi hazırlıyoruz’

‘Cari açık için reform paketi hazırlıyoruz’
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bundan sonraki dönemde cari açık konusunun önemli olacağını, bu nedenle geniş bir alanda reform paketi hazırladıklarını bildirdi.

‘Cari açık için reform paketi hazırlıyoruz’

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bundan sonraki dönemde cari açık konusunun önemli olacağını, bu nedenle geniş bir alanda reform paketi hazırladıklarını bildirdi. İçerik şöyle:

Babacan, Türkiye’nin işsizlik rakamlarını da pek çok ülkenin gıptayla izlediğini söyledi

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, bundan sonraki dönemde cari açık konusunun önemli olacağını, bununla ilgili geniş bir alanda reform paketi hazırladıklarını belirterek, “Açık konusunda uzun vadede gerekli olan yapısal reformlar yapılmalı” dedi.

“Asıl olan Türkiye’nin rekabet gücünü artırıcı, yapısal tedbirlerdir” diyen Babacan, Türkiye’nin, 25 bin dolarlık milli gelir hedeflerken tamamen ucuz iş gücüne dayanan bir rekabet politikasını devam ettirmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Uygulamalar yakında

Babacan, işsizlik rakamlarının sevindirici nitelikte olduğunu belirterek, “Bu rakamlar, pek çok ülkenin de gıptayla baktığı rakamlar” dedi. Babacan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2011 yılı Haziran döneminde işsizlik oranının, geçen yılın aynı dönemine göre 1.3 puan azalarak 9.2’ye gerilediğini anımsattı.

Son 1 yıllık dönemde Türkiye’de çalışan sayısında 1 milyon 400 bin kişilik artış olduğuna dikkati çeken Babacan, “Bu rakamlar sevindirici rakamlar. Pek çok ülkenin de gıptayla baktığı rakamlar” dedi. AB’de de işsizlik rakamlarının açıklandığını vurgulayan Babacan, orada işsizlik oranında 0.3’lük artış olduğunu hatırlattı.

Finansal İstikrar Komitesi’nin, son toplantısını da değerlendiren Babacan, her toplantıda finans sistemini mutlaka masaya yatırdıklarını söyledi. Dünyada ve Avrupa’da neler olduğunu değerlendirdiklerini, sonra Türkiye’deki iç piyasayı ele aldıklarını ifade eden Babacan, şöyle devam etti:

“Bir yandan da Türkiye’deki tasarruf oranlarını artırmayla ilgili uzun vadeli tedbirler neler olabilir ona çalışıyoruz. Finans sektörünün olması gereken yapısı konusunda çalışmalar yapıyoruz. Ama biz yapısal konulara da eğilmiş vaziyetteyiz. ,

Bütün bu çalışmalar bir süre sonra toparlanacak, uygulamalar başlayacak. Aldığımız kararları şimdiye kadar çok açıklamadık.

Çünkü genelde orada örneğin Merkez Bankamızın, BDDK’nın, TMSF’nin uygulaması gereken konular ele alınıyor. Ondan sonra her kurum gidiyor kendi düzenlemesini yapıyor.

Bundaki amaç, problemler ortaya çıkmadan önleyici tedbirler almak ve tabi sorunlar ortaya çıkarsa da bu sorunların hızlı çözümü için de koordineli bir şekilde hareket edebilmek. Bunu yapabilmek için de kurumların birbirleriyle sık görüşmesi gerek. Şu ana kadar güzel sonuçlar aldık.”

‘Açığın finansmanında sıkıntımız yok’

KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, bu yıl cari açığın GSYH’ya oranını yüzde 9’dan aşağı olmayacağını söyledi. Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında, “Bu yıl 70 milyar doların üstünde cari açık bekliyoruz ama finansmanında bir sıkıntımız yok. Finansman kalitesini arttırmaya dönük bir çalışmanın içindeyiz.

Yılsonunda cari açığın GSYH oranı yüzde 9’dan aşağı olmaz” dedi. Büyüme performansında cari açıkla nispi olarak bir azalma olacağını söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

“Cari açığı sıfırlama gibi bir hedef de bana göre olmamalı. Belli oranda bir cari açık Türkiye için normal ama bu düzeyde değil... Yılsonu büyüme, yüzde 7’lere yakın gelebilir.”

Rixos Libya, kapılarını açtı

LİBYA’NIN başkenti Trablus’un merkezinde yer alan Rixos Al Nasr Tripoli, yönetimin değişmesi ile Rixos Hotels tarafından devralınarak yeniden işletilmeye başlandı.

Rixos Hotels’ten yapılan açıklamada, bir çok önemli uluslararası toplantılara ve devlet başkanlarına ev sahipliği yapan Rixos Al Nasr Tripoli, Libya’da barışın sağlanmasıyla birlikte kapılarını yeniden hizmete açtığı belirtildi.

Rixos Hotels’in 84 kişilik ekibiyle devraldığı otelin, 11 Eylül 2011’den tarihinden itibaren konuklarını ağırlamaya başladığı kaydedildi. Otelde, 120 lüks oda, 2 kral dairesi, 32 suit, 8 junior suit, 5 aile odası, 63 standart ve bir engelli odası bulunuyor.

Peri, Cannes’dan 2 ödülle döndü

TÜRK yat üreticisi Peri Yachts’ın yeni modeli Peri 41T, dünyanın en büyük yat fuarlarından Cannes International Boat & Yacht Show’daki ‘World Yacht Trophies’ ödülleri kapsamında, özgün tasarımı ve yenilikçi tarzıyla 2011 ‘Best Design’ ve ‘Innovation’ dalında iki ödüle layık görüldü. Cannes’daki törende, ödülleri Peri Yachts’ın tasarımcısı Scaro Design Başkanı Selçuk Koçak aldı.

Peri Yachts Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Çambol, “Cannes’da katıldığımız her yeni model ile ödül aldık, gururluyuz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim