• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

CAT,yatırım için Türkiye'ye geliyor

CAT,yatırım için Türkiye'ye geliyor
İş makineleri devi Caterpillar’ın başkanı milyar dolarlık yatırımı konuşmak için Türkiye’ye geliyor.

CAT,yatırım için Türkiye'ye geliyor

İş makineleri devi Caterpillar’ın başkanı milyar dolarlık yatırımı konuşmak için Türkiye’ye geliyor.

Amerikan firmalarının yeni pazarlara açılmak için işbirliği yapabilecekleri sektörler ve yatırım yapacakları alanlar aradığına işaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bu çerçevede ABD’li inşaat makineleri devi Caterpillar’ın da Türkiye’de yatırım konusunda olumlu bir yaklaşım içinde olduğunu söyledi.
 
Ergün, ABD’nin Boston kentinde düzenlenen “Uluslararası Biyoteknoloji Fuar ve Konferansı”ndaki temaslarının ikinci gününde ABD’nin Massachusetts Valisi Deval Patrick ve bazı ilaç firmalarının Üst Yöneticileri (CEO) ile görüştü. Görüşmelere ilişkin bilgi veren Ergün, Massachusetts Valisi Patrick’in Türkiye’ye karşı çok ilgili olduğunu ve özellikle teknoloji şirketlerinin dışarıya açılmasına ve eyaletin dış bağlantılarının güçlü olmasına çok sıcak yaklaştığını anlattı.
 
Ergün, Vali Patrick’in, Türkiye’yi iyi bildiğini, kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinden sonra Türkiye’ye geleceğini dile getirerek, Vali’den güçlü bir heyetle Türkiye’ye gelmesini istediklerini, ABD’li firmalarla Türkiye’deki firmaları eşleştirmek istediklerini kaydetti.
 
Başkanı Türkiye’ye gelecek
 
Ergün, Daha önce Chicago’da görüştükleri Caterpillar Başkanı’nın Türkiye’ye geleceğini hatırlatarak, “Kendisiyle Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde akşam yemeğinde de biraraya gelmiştik. Ondan sonra da ayrıca görüştük. Türkiye’de yatırım kararı alma konusunda çok ciddi bir yaklaşım içinde gördük onları” dedi.
 
Caterpillar’ın Başkanı’nın, iş makineleri üretimi konusunda Türkiye’de bir araştırma yapacağını söyleyen Ergün, şöyle devam etti:
 “Belki Türkiye’de birlikte yatırım yapabilecekleri bir ortak arayacak. ABD firmaları bölgedeki ekonomik gelişmeleri görerek hareket ediyor. İnşaat sektörü hem Türkiye’de çok yaygın hem de Ortadoğu’da çok ciddi inşa hareketleri var. Bu iş makineleri sektörünü çok cazip hale getiriyor ve o pazarın içinde de üretim gücüyle bulunmak istiyor firmalar. Orada da en uygun yer Türkiye. Bunu gösterebilmek lazım firmalara. Caterpillar’ın Türkiye’ye gelmesi birçok ülkeye Türkiye üzerinden ihracat yapılması demek. Caterpillar’ın Türkiye’ye yapacağı yatırım herhalde 50-100 milyon dolarlık bir yatırım olmaz. Bundan çok daha büyük bir yatırım olur, belki milyar dolara tekabül eden bir yatırım ortaya çıkar. Biz onlara sadece üretim konusunu değil, Ar-Ge konusu da teklif ettik. Onu da düşünerek gelecekler.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim