• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Çayağzı'na yat limanı yapılması gerekiyor

Çayağzı'na yat limanı yapılması gerekiyor
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demre Sanayi Sitesi'nin yılda yarım milyondan fazla turist gelen bir ilçeye yakışmadığını söyledi.

Çayağzı'na yat limanı yapılması gerekiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demre Sanayi Sitesi'nin yılda yarım milyondan fazla turist gelen bir ilçeye yakışmadığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tatil yapmak için geldiği ve evinin de bulunduğu Antalya'nın Demre ilçesinde, yapılması planlanan yat limanı ve yeni sanayi sitesi için düzenlenen toplantıya katıldı ve incelemelerde bulundu. İncelemelere, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Beymelek Beldesi Belediye Başkanı Osman Güngör, Antalya Kültür Müdürü İbrahim Acar, Antalya Anıtlar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Havva Işıkan Işık, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel ve Myra Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik de katıldı.

Bakan Günay, Sülüklü sahilindeki eski Likya taş ocağı yanındaki sahilde ve Sülüklü Plajı'nda yapılması planlanan yat limanı alanındaki incelemelerde, yetkililerden sahilin konumu hakkında bilgi aldı. Ardından beraberindekilerle Çayağzı Limanı'ndan bir yatla bölgeyi inceleyen Günay, daha sonra Demre Sanayi Sitesi'nin yapılacağı Kömürlük bölgesindeki alanı gezdi. Ertuğrul Günay, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Demre bölgesinin yat limanına ihtiyacı olduğunu belirterek, yer konusunda incelemeleri tamamladıklarını ve yat limanının Çayağzı'na yapılması gerektiğini bildirdi. Bakan Günay, Çayağzı'nin sit alanı olduğuna dikkati çekerek, Sülüklü'nün alternatif olabileceğini söyledi. Konuyla ilgili kısa sürede bir karar vereceklerini belirten Günay, Çayağzı Limanı'na da bir yüzer iskele yapılmasını planladıklarını kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim