• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

‘Çekici ve treyler aynı adreste’ yaygınlaşıyor

‘Çekici ve treyler aynı adreste’ yaygınlaşıyor
Güneydoğu’dan Türkiye’nin ilk 500’üne 253. sıradan giren Gelecek Otomotiv’den sonra, kuruluş ikinci işbirliğini Mercedes’in Türkiye’ye gelmesinde etkisi olan otomotiv sektörünün lokomotiflerinden Mengerler ile yaptı.

 

TIRSAN, Avrupa’da başarıyla uyguladığı çekici ile treyleri aynı adreste sunma hizmetini Türkiye’de de yaygınlaştırıyor. 73. yıldır Mercedes Ailesi içinde yer alan Mengerler Otomotiv ile Türkiye’nin en büyük treyler üreticisi TIRSAN işbirliklerini Milas’ta attıkları imza ile belgeledi.
 
İmza töreninde konuşan TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, Mengerler’in şapka çıkarılacak bir aile olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü.
 
“Bugün çok onurluyum. 35 yıl geçti.  35. yılda sektörün öncülerinden otomotivin bu ülkede gelişmesine en önemli katkılarda bulunan bir aile ile yan yana olmaktan dolayı çok mutluyum. Mengerler gibi kuruluşlar bizim değerlerimizdir. TIRSAN da, bir Türk şirketi. 35 yıldır buradayız ve çok basit bir iddiamız var: Bütün dünyada en fazla ürün gamına sahip şirket olmak. Türkiye’de ürettiğimizin yarısını Türkiye’ye, diğer yarısını Avrupa’ya satıyoruz. Ve de Türkiye’de hiç kimsenin bizden daha kaliteli, daha iyi, müşterisini daha iyi tatmin edebilecek ürünü yapamayacağını iddia ediyoruz. Bu kadar basit bir felsefeyle yola çıktık.
 
Uzun yıllar verimlilik açısından Türkiye’de bu araçların niye kullanılmadığını görüp çok üzülüyordum.  Ama son 3 yılda özellikle ulaştırma politikalarımızın değişmesi, duble yollar ve sektöre standart getirilmesi sonucu biz de ürünlerimizin büyük bölümünü Türkiye’ye satar hale geldik. Türkiye’de bu mevcut gücümüzle araç satamadığımız için 1998’de Almanya’da fabrikamızı açmıştık. Çok net olarak şunu söylüyorum ki, TIRSAN kurulduğu yıldan beri pazar lideri olmuştur. Bugün de açık ara pazar lideridir. Bunun temeli müşterilerin isteklerini iyi anlayabilmemiz, onlarla yan yana olabilmemiz ama hepsinden öte müşterinin istediklerini zamanında verebilmemizdir. Bundan sonra da yaşadığımız müddetçe kullanıcılarımızın öneri ve eleştirilerinize kulak vereceğiz ve ne istendiyse yerine getirmeye çalışacağız.”
 
İKİ BÜYÜK MARKA AYNI ADRESTE
 
Bugün Mengerler ile çok önemli bir anlaşma imzaladıklarına dikkat çeken Nuhoğlu, “Mercedes Ailesi’nde Mengerler, Gelecek Otomotiv’den sonra ikinci işbirliği yaptığımız ikinci kuruluştur. Mengerler, özellikle daha geniş kitlelere ulaşmak için tercih ettiğimiz ikinci bayimiz olarak aramıza katıldı. Amacımız, Mengerler’in müşteri memnuniyeti konusundaki bilgi ve tecrübesini  TIRSAN kalitesiyle birleştirmekti.  Tüm Avrupa’da çekici ve arkası yani treyler birlikte satılmaktadır. Yani bir nakliyeci, çekiciyi bir yerden aldığı zaman treyleri de oradan almak istiyor. Servisini de aynı yerde yaptırmak; bir problem yaşadığı zaman da yedek parçasını oradan temin etmek istiyor. Bu, yıllardır Avrupa’da uyguladığımız bir modeldi. 
 
Hollanda Kassbohrer satışlarını Daimler’in bayileri yapar, onlarla anlaşmamız var. Rusya’da ise MAN, Mercedes ve Ford ile birlikte çalışıyoruz. Yani, çekici ve treylerin birlikte hareket etmesi herkesin yararınadır. Tek yerden borçlanmak, tek yerden servis alınması; böyle büyük bir markanın arkasından böyle büyük bir markayla beraber hizmetleri görebilmek işleyişi kolaylaştıracaktır. TIRSAN ve Mengerler olarak ödediğiniz paranın hakkını vermek için her türlü çalışmayı yapacağız. Memnun olmayan herkes, istediği an aracını geri getirebilir. Bunun yerine başkasını istiyorum da diyebilir. Bizim amacımız, ‘öyle bir marka yaratalım, Türkiye’de öyle bir marka oluşturalım ki, sizler, Türkiye, çalışanlarımız markalarından gurur duysun’dur. Bugün nasıl Mengerler denince, böyle bir marka yaratıldığı için herkesin tüyleri diken diken oluyor gurur duyuyorsak, biz de 35 yıldır bunu başarmak için uğraşıyoruz” diye konuştu.
 
2013 ÜRETİM HEDEFİ 9 BİN TREYLER, 3 BİN İHRACAT
 
Önümüzdeki hafta ikinci fabrikalarını Rusya’da açacaklarını söyleyen Çetin Nuhoğlu,  “TIRSAN, inşallah 2012’de yaptığı en yakın rakibinden 5 kat daha fazla treyler üretimini 2013’te de 9 binden fazla treyler üreterek devam ettirecek. Bu yılı 7 bin 500 treyler ile kapatıyoruz. 9 bin treylerin 3 bini ihraç edilecek. İhraç edilecek ülkelerde ağırlık Almanya, Hollanda, Polonya ve Rusya’dır. Yani, yüksek standartları kabul eden ülkelerden söz ediyorum” açıklamasını yaptı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim