• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Çelebi Cargo, Frankfurt Havalimanı'nda

Çelebi Cargo, Frankfurt Havalimanı'nda
Çelebi Hava Servisi A.Ş., Celebi Cargo GmBH'nin, Uluslararası Frankfurt Havalimanı Kargo Köyü'nde hava kargo depolama ve elleçleme hizmetleri vermek üzere faaliyete geçtiğini bildirdi.

Çelebi Cargo GMBH faaliyete geçti

Global pazardaki büyüme stratejisi doğrultusunda çalışmalarına devam eden Çelebi, Avrupa ve dünyanın en önemli hava yolcu ve kargo trafik üslerinden Uluslararası Frankfurt Havalimanı'nda faaliyetlerine başladı.

Çelebi'nin Macaristan'dan sonra Avrupa'da attığı ikinci büyük adım olan Frankfurt Havaalanı Güney Kargo Köyü (Frankfurt Cargo City Süd) tesisinde; 15.193 metrekare antrepo alanı, 8.046 metrekare ofis alanı ve 162 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

Frankfurt Havalimanı'nda 10 Ocak 2011 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan Çelebi Kargo Depolama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş, Frankfurt tesislerinde 180 bin -200 bin yıl/ton kargo kapasitesi ile hizmet verecek. İki ayrı ofis bloğunda havayolu şirketlerine de ev sahipliği yapacak olan Çelebi'nin Avrupa merkez ofisi de, aynı tesislerde bulunacak.

Celebi Cargo GmBH, Yazılım ve güvenlik sistemlerinin yanı sıra, sahip olduğu 284 adet 10 feet ULD kapasiteli tam otomatik ETV makinesi (Elevating Transfer Vehicle) gibi yüksek teknolojili ve kapasiteli donanımı ile de Frankfurt Havaalanı Güney Kargo Köyü'nün en modern ve en önemli tesislerinden biri oldu.

Özellikle havacılık işkolunda Macaristan, Hindistan, Polonya, Belçika ve Almanya gibi ülkelerde yaptığı yatırımlarla dünya pazarlarında söz sahibi olan Çelebi tarafından, konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizin yüzde 99,9 oranında iştirakinin bulunduğu bağlı ortaklığımız Çelebi Kargo Depolama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 100'üne sahip olduğu Almanya'nın Frankfurt şehrinde mukim 4 milyon Euro tutarında ödenmiş sermayeli bağlı ortaklığı Celebi Cargo GmBH, Uluslararası Frankfurt Havalimanı Kargo Köyü'nde bulunan depo/antrepo tesislerinde 10 Ocak 2011 tarihi itibariyle hava kargo depolama ve elleçleme hizmetleri vermeye başlamak suretiyle faaliyete geçmiştir."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim