• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Çelebi: En iyi yer hizmetleri şirketi seçildi

Çelebi: En iyi yer hizmetleri şirketi seçildi
Türk sivil havacılığının başarıları, tüm dünyayı kapsayan Air Transport News Awards 2013 ödülleri ile de tescillendi.

 

En önemli ödüllerin üçünü alan Türk havacılığı, Kanada’nın Montreal kentinde yapılan Air Transport News Awards 2013 törenine damgasını vurdu. Çelebi Havacılık Holding’in “Yılın Yer Hizmetleri Şirketi” seçildiği değerlendirmede THY “Yılın Havayolu Şirketi”, TAV’ın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı da “Yılın Havalimanı” ödüllerini aldı. 
 
Son yıllarda istikrarlı ve önemli bir büyüme yakalayan Türk sivil havacılığının bu başarısı, uluslararası arenadaki en prestijli değerlendirmeler arasında yer alan Air Transport News Awards 2013’te alınan üç ayrı ödülle taçlandı. Dünya sivil havacılığının her alanında faaliyet gösteren tüm önemli firmaların katıldığı Air Transport News Awards 2013’te Türk havacılığı, 17 ayrı dalda dağıtılan ödüllerin üçünü aldı. 
 
5 ülke iki kıtada 35 havalimanında yer hizmetleri, kargo ve antrepo hizmetleri veren Türk sivil havacılığının global oyuncusu Çelebi de, Air Transport News Awards 2013’te alanındaki tüm rakiplerini geride bırakarak “Yılın Yer Hizmetleri Şirketi” seçildi. Çelebi’nin ulusal ve uluslararası pazardaki başarılarının taçlandırıldığı Air Transport News Awards 2013’te, THY “Yılın Havayolu Şirketi”, TAV’ın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı da “Yılın Havalimanı” seçildi.
 
Air Transport News Awards 2013 ödülleri, ICAO 6. Worldwide Air Transport Conference öncesinde 17 Mart akşamı Kanada’nın Montreal kentinde yapılan törenle dağıtıldı. Dünya havacılığının tüm önemli temsilcilerini buluşturan Air Transport News Awards 2013 ödül törenine, Çelebi Havacılık Holding Uluslararası Havacılık ve Kamu İlişkileri’nden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Samim Aydın katıldı. 
 
Çelebi Havacılık Holding adına “Yılın Yer Hizmetleri Şirketi” ödülünü alan Samim Aydın, başarılarının uluslararası arenadaki bu tescilinden ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi. Aydın, “Çelebi olarak, yarım asrı aşan 55 yıllık köklü tecrübemizle, küresel bir marka olarak bulunduğumuz çeşitli coğrafyalardaki tüm farklılıklara karşın, uluslararası standartlarda ve müşterilerimize özel hizmetler sunuyoruz. Türk sivil havacılığının kendi alanımızda bayrağını taşıdığımız uluslararası arenada, bu prestijli ödülle başarılarımızın taçlandırılması; Hindistan’da Delhi ve Mumbai’den, Almanya’da Frankfurt’a, Macaristan’da Budapeşte’den, Avusturya’da Viyana’ya ve Türkiye’ye kadar uzanan dev Çelebi Ailesi’nin tüm fertlerini onurlandırmıştır. Ayrıca Türk sivil havacılığının alanlarındaki en önemli üç markasının bugün bu kürsüde, bu sahnede olması ve ödül almaları, bizleri, ülkem adına da ayrıca gururlandırıyor” şeklinde konuştu. 
 
Dünya sivil havacılığının ünlü isimlerinden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu, 3’ü kişisel 17 ayrı kategoride alanlarındaki en başarılı kurumlar ve isimler ödül alıyor. Türkiye, 14 kurumsal ödülün 3’ünü alarak, dünya havacılığının buluştuğu törene, ülke bazında damgasını vurdu. 
 
Air Transport News Awards 2013 ödüller
 
Yılın Yer Hizmetleri Şirketi: Çelebi Havacılık Holding
Yılın Havayolu Şirketi: Türk Hava Yolları
Yılın Havalimanı: İstanbul Atatürk Havalimanı
Yılın Bölgesel Uçak Üreticisi: Bombardier
Yılın Uçak Üreticisi: Airbus
Yılın Motor Üreticisi: Rolls-Royce
Yılın Bilişim Şirketi: SITA
Yılın MRO Şirketi: Lufthansa Technik
Yılın Havayolu İttifakı: Star Alliance
10 Milyon Altı Yolcu Yılın Havalimanı: Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı
10 – 30 Milyon Yolcu Yılın Havalimanı: Cenevre Havalimanı 
Yılın Havayolu Kargo Şirketi: FedEx
Yılın Bölgesel Havayolu Şirketi: SilkAir
Yılın Düşük Maliyetli Havayolu Şirketi: AirAsia
George Iatrou Yaşam Boyu Başarı Ödülü: ATRS Başkanı Prof. Tae Oum 
Yılın Kadını: ACI Genel Müdürü Angela Gittens
Yılın Lideri: ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin
 
Ödül tasarımı, antik Olimpiyat şampiyonlarından esinlenildi
 
2014 yılında, Istanbul’da gerçekleşmesi planlanan hava taşımacılığı sektörünün tüm ana kategorilerinin yer aldığı Air Transport News Awards ödülleri, antik Yunanistan’daki Olimpiyat Oyunları’nda kazananlara verilen ödülden ilham alınarak tasarlanmış. Air Transport News Awards ödülleri, 24K altın kaplamalı çelenk halindeki zeytin dalından oluşuyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim