• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Çelebi gözünü Afrika ve Asya’ya dikti

Çelebi gözünü Afrika ve Asya’ya dikti
Çelebi Hava Servisi yöneticileri geleneksel iftar yemeğinde Atatürk Havalimanı’nda görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek 2012 yılının ilk altı ayını değerlendirdi.

Çelebi Hava Servisi yöneticileri geleneksel iftar yemeğinde Atatürk Havalimanı’nda görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek 2012 yılının ilk altı ayını değerlendirdi.

İlk yurt dışı hizmetine 2006 yılında Macaristan’da başladıklarını belirten Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Talha Göksel, “Daha sonra Delhi ve Mumbai’de hem kargo hem de antrepo işletme ihalelerini kazanarak, 25 yıl süreli Hindistan pazarına adım attık. Bunu Viyana ve Frankfurt Havalimanı yatırımları takip etti. Son olarak Barselona, Santiago, Vigo ve Viegro şehirlerinde yer hizmetleri faaliyeti gösteren Newco şirketini yüzde 100 devir alarak İspanya pazarına girdik. Bu pazar yılda 40 milyon yolcu, 355 bin sefer ve 100 bin ton kargo gibi büyük bir pastadan oluşuyor” dedi.

İKİ KITADA 6 ÜLKEDE HİZMETE DEVAM

Çelebi Hava Servisi’nin son yıllarda yaptığı atılımlarla dünyada global bir marka haline geldiğine dikkat çeken Göksel, “İki kıtada, 6 ülkede, 38 istasyonda, 13 bin 500 personelle hizmet veriyoruz. Bir Türk şirketi olarak dünya devleriyle yurtdışında rekabet eder hale gelmek gurur verici. Büyüme stratejimiz, daha çok gelişmekte olan ülkelerde özellikle Afrika, Asya ve Rusya’da yeni yatırım imkanları bulmaktır. Bu ülkelerde çok büyük yatırım maliyetleri istemeyen, ekonomik istasyonlar şehirler arıyoruz. Yakında Mumbai’de büyük bir kargo ihalesi var. Bu kargo ihalesi için de teklif verdik. Bu ihale yıllık 492 bin kargoluk bir kapasitenin yanı sıra 142 bin metrekarelik bir kargo terminali inşasını içeriyor” diye konuştu.

DÜNYA DEVİ ÇELEBİ’Yİ TERCİH ETTİ

Çelebi Hava Servisi’nin dünyanın en prestijli havayolu şirketlerine hizmet verdiğini kaydeden Göksel bunun son örneğinin İstanbul’dan seferlere başlayan United Hava Yolları olduğun söyledi. Göksel, “United Frankfurt Havalimanı’ndaki hizmetimizden çok memnun olduğu için Atatürk Havalimanı’nda da bizi tercih etti. Ana Japon Hava Yolları da çok yakında Tokyo-İstanbul arasında direkt seferlere başlayacağı duyumunu aldık. Bu şirketle de temasa geçerek yer hizmetlerine talip olacağız. Bunun dışında yeni bir havayolu şirketi yok. Atatürk Havalimanı’nda slot problemi olduğu için bu mümkün değil. Ancak bazı ülkelerin milli havayolu şirketleri gece saatlerinde gelmeyi kabul ederlerse slot ve permi alabiliyorlar” dedi.

YOLCU TRAFİĞİ ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINDA OLACAK

Gazetecilere verdiği iftar yemeğinde İstanbul’da yapılacak olan üçüncü havalimanı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Göksel şunları söyledi: “Bende bununla ilgili gelişmeleri gazetelerden okuduğum kadarıyla biliyorum. Şuan da Tük Hava Yolları’nın yolcu kapasitesinin yüzde 70 transit yolcudan sağlıyor. Buda İstanbul’un Asya’dan batıya, batından Asya’ya önemli bir transit merkezi olduğunu gösteriyor. Benim şahsi görüşüm iki tane havalimanının aynı anda faaliyet göstermeyeceği. Yabancı havayolu şirketleri Türk Hava Yolları’yla ortak hareket etmek zorunda olması lazım. İki havalimanı arasındaki bir yolcu transferinin İstanbul trafiğinden mümkün olmayacağından üçüncü havalimanının da kapasitesinin yüz milyon olacak olması ve beş tane pisti yapılacağından, uzun yıllarda yolcu trafiğinin buradan sağlanacağını gösteriyor “ şeklinde konuştu.

ÇELEBİ ANADOLU’YA YAYILIYOR

Çelebi’nin Türkiye’deki yatırımlara da hız kesmeden devam ettiğini hatırlatan Göksel, “2012’nin ilk yarısında 82 bin uçuşa hizmet verdik. Hedefimiz yıl sonuna kadar 176 bin uçağa hizmet sunmaktır. Bu arada Ulaştırma Bakanlığının desteklediği projeler çerçevesinde Anadolu’da da yayılmaya devam ediyoruz. Son olarak Kocaeli Havalimanı’nda faaliyete başladık. Bunun dışında Balıkesir ve Gökçeada’da geçici ruhsat aldık. Müşterimiz Bora Jet’in Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan buralara uçuş yapmasıyla operasyonlarımız hızlandı. Geçtiğimiz günlerde açılan Iğdır Havalimanı’nda da yer hizmeti sunmak için müracaatta bulunduk. Sonuç alır almaz hizmete başlayacağız” diye konuştu.

SOSYAL SORUMLULUKTA LİDER

Çelebi Hava Servisi Kurumsal İletişim Direktörü Leyla İrten de sosyal sorumluluk projelerini ülke geneline yaymayı amaçladıklarını söyledi. İrten, “2008’de başlattığımız ‘evimdeyim projesi’ bizim için çok ciddi bir atılımdı. Bu sadece şirketimiz için değil Türkiye’nin batısıyla doğusunun kaynaşması için çok önemli. 2011 yılında Kars, Malatya, Mardin ve Ağrı'dan gelen 27 öğrenciyi 5 gün boyunca İstanbul’da gezdirerek, şehri tanımalarını sağladık. Bu yıl daha fazla öğrenciyi misafir edeceğiz. Bu projelerimiz sadece Anadolu’yla sınırlı kalmayacak. 50. Yılda 50 öğretmen evi hedefimiz içinde Akdeniz ,Marmara, Ege ve Karadeniz bölgeleri de yer alacak. Grubumuz eğitime destek konusunda atağa geçerek 9 milyon dolarlık yatırımla, Erzincan Üniversitesi bünyesinde bin 500 öğrenci kapasiteli Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulunu hizmete açtı. Tam donanımlı bu okulla havacılık sektörüne kaliteli insan kaynağı sağlanmasına da öncülük ettik. Bunun yanı sıra Lokman Hekim Vakfı’yla yürüttüğümüz geri dönüşüm projemize çevreci örgütlerden ve halkımızdan büyük destek geliyor” şeklinde konuştu.

18 YENİ PARK YERİ ORTAYA ÇIKACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün Atatürk Havalimanı kapasite arttırılması ile ilgili çalışmalarını da değerlendiren Göksel, “Şuan yapılan çalışmalar pistlerin verimli olarak kullanılması için. DHMİ Genel Müdürümüzün bu konuda birçok önerisi vardı. Bunlardan bir tanesi bizlerin apronda bulunduğumuz yerlerden taşınmamız gündemde. Bizlere gösteriler yer motor test alanı olarak bilinen yerin arkasında büyük bir alanda Çelebi Hava Servisi olarak 4 bin metrekarelik bir alan verdiler. Buralara da tefsiye işlemleri yapılıyor bir takım kod farkları var onlar hallediliyor. Bizleri oraya gönderecekler. Bizlerin oradan taşınması ile ortaya çıkacak alana da yaklaşık olarak 18 tane park yeri yapmayı planlıyorlar” diyerek konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim