• BIST 9712.6
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Çelebi Limanı, Balıkesir'i dünyaya açacak

Çelebi Limanı, Balıkesir'i dünyaya açacak
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclisi toplandı. A.Rona Yırcalı'nın başkanlığında yapılan Ağustos ayı olağan toplantısında bir süre önce özelleşen Çelebi Bandırma Uluslararası Limanı ile ilgili BSO meclisi bilgilendirildi.

Çelebi Limanı, Balıkesir'i dünyaya açacak

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclisi toplandı. A.Rona Yırcalı'nın başkanlığında yapılan Ağustos ayı olağan toplantısında bir süre önce özelleşen Çelebi Bandırma Uluslararası Limanı ile ilgili BSO meclisi bilgilendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BSO Meclis Başkanı A. Rona Yırcalı, ülke ve dünyadaki güncel gelişmelere değindi. Rona Yırcalı, herkesi Afrika'daki açlık felaketiyle ilgili düzenlenen kampanyaya herkesin imkanları ölçüsünde katılmanı istedi.

BSO Meclis Başkanı A. Rona Yırcalı, Afrika'ya yardım için dünya çapında başlatılan kampanyaya Balıkesir odaları olarak katkıda bulunacaklarını bildirdi. Yırcalı, oda üyelerinden özellikle bu kampanyaya katılarak destek vermelerini istedi.

BALIKESİR'DEN AFRİKA'YA AYNİ YARDIM

BSO Başkanı Ahmet Kula, 7-10 Ekim tarihleri arasında Almanya'da dünyanın sayılı ve en büyük gıda fuarlarından biri açılacak. BSO olarak biz de katılım sağlayacağız. Odalar Birliği'nin Diyanet İşleri Vakfı ile ortak düzenlediği Afrika'daki açlık felaketine için yardım kampanyası başladı. TOBB da 1 milyon TL bağışla bu kampanyayı başlattı" dedi.

Balıkesir'de Sanayi ve Ticaret Odaları ile Ticaret Borsası olarak ortak kampanya düzenlediklerini anlatan Ahmet Kula, ayni yardım yapmayı tercih ettiklerini, dolayısıyla un fabrikaları, yağ fabrikaları ve su üretim tesislerinden çok sayıda mal geleceğini, bu yardımların TIR'lar ile cumartesi günü İstanbul Ambarlı Limanına gönderileceğini, buradan da gemilerle Somali'ye gideceğini açıkladı. Kula, maddi yardımda bulunmak isteyenlerin TOBB'un banka hesaplarına paralarını yatırabileceklerini söyledi.

BALIKESİR'İN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI, ÇELEBİ BANDIRMA LİMANI

BSO'nun aylık olağan meclis toplantısının misafir geleneği bu toplantıda da devam etti. BSO'nun konuğu bir süre önce özelleşen Bandırma Limanını alan Çelebi Grubunun yetkilisi oldu. Balıkesir'i bu liman üzerinden dünyaya bağlayan liman büyük önem taşıyor. BSO Meclis Toplantısına katılan Çelebi Bandırma Uluslararası Limanı genel mürdürü Özgür Durmaçalış, hazırladığı sunum ile limanı işadamlarına tanıttı.

Limanla ilgili sunumda bulunan Durmaçalış, "İzmir, Ambarlı ve Gemlik limanlarını kullanan ithalat ve ihracatçılar için Bandırma limanı da açılmış oldu. Bandırma limanı 1952'de projelendirilmiş, 1963 yılında yapılmış, 40-50 yaşında yaşlı bir liman. Biz 18 Mayıs 2010'da özelleştirme ile devraldık. Limanın büyüklüğü 278 bin metrekare, 278 dönüm üzerine kurulu. Bunun üzerinde iki devlet var, biri TMO diğeri Eti Maden. Bu iki devlet kurumuyla bizim 36 yıllık imtiyaz sözleşmemiz paralel şekilde gidecek. Rıhtım uzunluğu 3 kilometre" dedi. Durmaçalış, ayrıntılı bilgiler verdiği sunumların sonunda limanla ilgili önümüzdeki süreçte yapılacak yatırımları da anlattı.

Daha sonra CSAV isimli konteyner şirketinin yetkilisi Aykut Yeşiller ile Kırtay lojistik firmalarının yetkilileri de limandaki kendi alanlarıyla ilgili bilgi verdiler.

BSO Meclis toplantısının arrdından 52 Evlet Et Lokantasında BSO'nun gelenek sel iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir milletvekilleri Ahmet Duran Bulut, Nedret Akova, Tülay Babuşcu, Emniyet Müdürü Ömer Aydın İl İJandarma komutanı Gürcan Sercan, daire müdürleri ile çok sayıda işadamı katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim