• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Çelebi Limanı'ndan kirlilik açıklaması geldi

Çelebi Limanı'ndan kirlilik açıklaması geldi
Geçtiğimiz günlerde Bandırma'da Çelebi Liman İşletmesi'ndeki yükleme-boşaltma faaliyetleri esnasında hava kirliliği ortaya çıktığı sebebiyle, mahalle sakinleri bir imza kampanyası başlatmıştı.

Çelebi Limanı'ndan kirlilik açıklaması geldi

Geçtiğimiz günlerde Bandırma'da Çelebi Liman İşletmesi'ndeki yükleme-boşaltma faaliyetleri esnasında hava kirliliği ortaya çıktığı sebebiyle, mahalle sakinleri bir imza kampanyası başlatmıştı.

Başlatılan imza kampanyası sonrası Çelebi Liman İşletmesi konuyla ilgili bir yazılı açıklama yayınladı.

İşte o açıklama:

Bilindiği üzere TCDD Bandırma Limanı, 18.05.2010 tarihi itibari ile Çelebi Bandırma Uluslararası Limanı İşletmeciliği A.Ş. olarak hizmet vermektedir. Limanın devir tarihinden bu yana, Çelebi genel çalışma prensipleri çerçevesinde çevre, hava ve deniz kirliliği üzerinde büyük bir hassasiyetle durulmuş ve bu güne kadar konuyla ilgili herhangi bir şikayet alınmamıştır.

Bu kapsamda TCDD döneminden kalma tüm ekipman, tahmil-tahliye esnasında zaruri olarak gerçekleşen tozumayı minimuma indirebilmek üzere, son teknoloji ürünü gelişmiş ve modern ekipmanlarla değiştirilmiştir.

Bununla birlikte zemin nedeniyle doğan tozumanın önlenmesi amacı ile saatlik zemin sulama uygulaması başlatılmış, ayrıca çıkarılan master plan çerçevesinde zemin iyileştirme inşaat çalışmalarına da başlanmıştır.

Ayrıca deniz kirliliği konusunda, limana ait tekneler ile düzenli olarak deniz temizliği yapılmaktadır.

Tüm bu hassasiyet çerçevesinde Çelebi Bandırma Uluslararası Limanı'nda bugüne kadar periyodik olarak gerçekleştirilen toz - gürültü ölçümleri sonucunda, değerlerin normal ve standartların içinde yer aldıkları görülmektedir.

Bununla birlikte; limanımızda geçen hafta operasyonu gerçekleştirilen pirit külü (*) madeni konteyner iç yüklemeleri sırasında zaruri bir tozuma gerçekleşmiştir. Bu operasyonlar sırasında tozu önlemek amacı ile rutin olarak saatlik uygulanan saha sulama çalışması, araçlarla ‘devamlı’ olarak gerçekleştirilmiştir. Yine operasyon sırasında Bandırma bölgesinin hakim poyraz rüzgarı yönünde konteynerler ile set yapılarak, gerçekleşen zaruri tozun şehre gitmemesi yönünde yoğun çaba ortaya konmuştur.

Tüm bu hassas yaklaşımımız ve tüm çabaların yanı sıra Bandırma halkının şikayetleri de göz önüne alınarak, bundan sonraki tahmil-tahliye operasyonları, limanın en batı ucunda bulunan sahada, oluşan zaruri tozumanın kente en az sirayet edeceği noktada gerçekleştirilecektir.

Saygılarımızla

ÇELEBİ BANDIRMA ULUSLARARASI LİMAN İŞLETMECİLİĞİ A.Ş.


(*) Çelebi Bandırma Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından tahmil-tahliye operasyonları gerçekleştirilen pirit külü, Eti Maden İşletmeleri’nin ikincil ürünüdür. Pirit külü, demir, çimento gibi bazı önemli sanayi ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Limanımızda gerçekleştirilen bu operasyonlarla birlikte, Türkiye’de ilk kez pirit külünün konteynerle ihracatı söz konusu olmuştur. Gerçekleştirilen operasyonla birlikte yapılan bu ihracat, ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunmakta ve bölge interlandında katmadeğer yaratmaktadır.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim