• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Çelebi'nin tasarrufu çalışanlarını yaktı

Çelebi'nin tasarrufu çalışanlarını yaktı
Çelebi Hava Servisi, Atatürk Havalimanı’ndaki çalışanlarına günlük 6 TL’lik yemek parası verme kararı aldı, personel yiyecek fiyatları pahalı olduğu için bu kararı tepkiyle karşıladı.

 

Çelebi Hava Servisi’nde yönetimin aldığı son karar çalışanları adeta isyan ettirdi.  Günlük yemek ihtiyacının  yaklaşık 9 TL’ye kadarı şirket tarafından karşılanan Çelebi çalışanları, limitli kartla BTA’ya ait restoranlarda yemek yiyebiliyordu.
 
Botanik adı verilen personel restoranlarındaki sulu yemek menüsünün yanı sıra diğer restoranlardan da faydalanabilen çalışanlar, 1 Nisan’dan itibaren BTA kartlarını kullanamayacak. Çelebi yönetimi tarafından alınan karar gereği bundan böyle çalışanlara sadece 6 TL’lik yemek fişi verilecek. Bu fiş ile BTA’daki personel yemekhanesinden faydalanılamayacak.
 
 
Peki Çelebi çalışanları günlük 6 TL’lik yemek fişiyle Atatürk Havalimanı’nda ne yiyebilecek? Havalimanında yiyecek içecek fiyatlarının dışarıdaki fiyatlara göre daha yüksek olduğu gözönüne alındığında 6 TL’lik günlük limiti olan kartla Çelebi çalışanlarının, tam anlamıyla karnını doyurması mümkün olmayacak.
 
İç hatlarda görev yapan personel fiyatlar daha uygun olduğu için dış hatlarda görev yapan çalışanlara göre daha şanslı durumda bulunuyor. Örneğin dış hatlarda ızgara köfte 21 TL, tavuk şiş 19 TL, hamburger 14.5 TL ve  et döner 22 TL iken iç hatlarda tek dilim pizza 9.5, hamburger menü 16.50 olduğu gözönüne alındığında çalışanların 6 TL’lik biletin üzerine ektra para eklemeleri gerekecek.
 
Bu da aylık ciddi  rakamların yemek masrafı olarak çalışanların ceplerinden ödenmesi anlamına gelecek. Özellikle apronda yüksek enerji gerektiren yerlerde görev yapan çalışanlar, bu yeni tasarruf yönteminden oldukça fazla etkilenmiş olacak.
 
1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girecek uygulamayla Çelebi çalışanları 2 TL’lik simit ile 4 TL’lik çaya mahkum edilecek gibi görünüyor.
 
Bu arada, 4 saat çalışan part time Çelebi çalışanlarına ise artık yemek ücreti verilmeyecek
 
Kaynak: AirportHaber
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim