• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Çelebi'nin yurtdışı atağı devam ediyor

Çelebi'nin yurtdışı atağı devam ediyor
Önde gelen havaalanı yer hizmeti şirketlerinden Çelebi'nin yurtdışı atağı devam ediyor.

Çelebi'nin yurtdışı atağı devam ediyor

Önde gelen havaalanı yer hizmeti şirketlerinden Çelebi'nin yurtdışı atağı devam ediyor.

Avrupa'da yeni  fırsatlar arayan Çelebi'ye Rusya'dan İzlanda'dan hatta Ruanda'dan bile hizmet almak için teklif geliyor. 
 
Havaalanlarında yer hizmetleri alanında faaliyet gösteren Çelebi Holding Hindistan ve Macaristan'daki başarılarından sonra dünyanın dört bir yanından teklif almaya başladı. Şirketin Frankfurt havaalanında da çok başarı olduğu belirtiliyor.
 
Son dönemde Avrupa'da havaalanlarından yer hizmetlerinin ayrılmaya başladığına dikkat çeken Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Canan Çelebioğlu, "Bu bize yeni fırsatların penceresini açıyor. Avrupa'daki çok önemli havaalanları ile yakından ilgileniyoruz. Buralarda satın almalar da olabilir. İspanya ve İskandinav ülkelerini yakından takip ediyoruz" dedi.
 
Çelibi'nin Rusya ve Afrika pazarlarına da özel önem verdiğini belirten Canan Çelebioğlu Tokgöz, "Rusya'dan bize ciddi anlamda talep de var. Afrika bölgesi ise bizim için büyük potansiyel.Önce bir Afrika ülkesi ile girip daha sonra yayılabiliriz. Türk Hava Yolları'nın uçtuğu veya uçmayı düşündüğü alanlarla özel ilgileniyoruz. Son olarak Afrika'dan Ruandalı yetkililer gelip bize işletme yapmamız için teklifte bulundu. Rusya'da ilgi odağımızda Petesburg var" diye konuştu.
 
Çelebioğlu, İzmir ve Adana'da da havaalanı işletmesine talip olduklarını belirterek Türkiye içinde de büyümek istediklerini sözlerine ekledi.
 
Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin desteklediği ve Çelebi Holding'in, TOÇEV Vakfı ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği Hatay Öğretmenevi hizmete açıldı. Şirket 2013 yılında 50 'Çelebi Evi'ne ulaşmayı hedefliyor. Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, "Eğitim alanındaki sosyal sorumluluk projeleri bizim için çok önemli. Yola 50 okul diye çıktık ama bununla sınırlı kalmayacağız. Şimdiki planımız ise uzun zamandır hayal ettiğimiz vakıf kurma fikrini hayata geçirmek" diye konuştu.
 
Sivil havacılık okulunu lisans programına dönüştüreceğiz
 
Erzincan Üniversitesi bünyesinde inşaa ettikleri Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile ilgili bilgi veren Canan Çelebioğlu Tokgöz, şöyle konuştu: "Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile ilgili ciddi bir bütçe ayırdık.Bu proje çok uzun vadeli. Şu anda 2 yıllık meslek yüksekokulu,fakat amacımız orayı 4 yıllık lisans programı seviyesine yükseltmek. Oranın yatırımı için Çelebi Holding şirket bütçesinin yanı sıra aile bütçesini de devreye soktuk. Sivil havacılık sektörü devamlı olarak gelişiyor.Elemana ihtiyaç var. Orada okuyan öğrencilere staj imkanı hatta başarılı öğrencilere iş imkanı vereceğiz."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim