• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Celebrity Silhouette, Kuşadası'na yanaştı

Celebrity Silhouette, Kuşadası'na yanaştı
319 metre boyuyla dünyanın en büyük kruvaziyer yolcu gemilerinden olan Malta bayraklı ''Celebrity Silhouette'', ilk seferini Kuşadası'na gerçekleştirdi.

Celebrity Silhouette, Kuşadası'na yanaştı

Yapımı bu yıl tamamlanan ve 319 metre boyuyla dünyanın en büyük kruvaziyer yolcu gemilerinden olan Malta bayraklı ''Celebrity Silhouette'', 1300 personeli ve 3 binin üzerindeki yolcusuyla Türkiye'deki ilk seferini Kuşadası'na gerçekleştirdi.

İçinde tiyatro ve sinema salonları, tenis kortu, açık ve kapalı yüzme havuzu, basketbol sahası, restoranlar, alışveriş merkezi, masaj, sauna, spa merkezi, spor salonları ve kumarhanesiyle ''yüzen şehir'' görünümüne sahip Malta bayraklı ''Celebrity Silhouette'' adlı kruvaziyer gemisi, Kuşadası Limanı'na demirledi.

Bu yıl suya indirilen geminin Türkiye'deki ilk seferi dolayısıyla Kuşadası Egeports Limanı Kılavuz Kaptanı Güray Akyüz, İstanbul Denizcilik Gemi Acenta Sorumlusu Canan Gönen ve Egeports Limanı Sekreteri Gamze Konuk'un katıldığı bir seremoni düzenlendi. ''Celebrity Silhouette'' gemisinin kaptanı Dimitrios Kafetzis'e plaket verildi.

Gemi Kaptanı Kafetzis, Kuşadası'nın kruvaziyer limanları arasında güvenliği ve liman hizmetleriyle ilk sıralarda yer aldığını belirterek, ''Kuşadası Egeports Limanı'nda, sistemi oturmuş ve dört dörtlük bir hizmet anlayışı var.

İlk seferimizi gerçekleştirmemize rağmen hiç bir sorun yaşamadık. 2012 yılında Kuşadası Limanı'na daha çok sefer yapmak beni ve ekibimi daha çok mutlu edecek'' diye konuştu.

Türkiye'ye ilk kez gelen 319 metre uzunluğa ve 36.8 metre genişliğe sahip 15 katlı ''Celebrity Silhouette''te, 1300 personel görev yapıyor. Dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerinden olan ''Celebrity Silhouette'', 122 bin 210 GRT ağırlığı ve 3 bin 200 yolcu kapasitesiyle dikkati çekiyor.

Çoğunluğu ABD ve Avrupa ülkelerinde gelen 3 binin üzerinde turistle Kuşadası'nda demirleyen gemi, ilçe esnafının da yüzünü güldürdü. Gemi, akşam saatlerinden Kuşadası'ndan ayrılarak.

''Celebrity Equinox'' isimli geminin ''ikiz kardeşi'' niteliğini taşıyan geminin 11 Eylül 2011 tarihinde ikinci kez Kuşadası Limanı'na gelmesi beklenirken, dev kruvaziyer gemisi, 2012 yılında Kuşadası'na düzenli turlara başlayacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim