• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Çelik: 3. Havalimanı, birilerini rahatsız etti

Çelik: 3. Havalimanı, birilerini rahatsız etti
Hüseyin Çelik, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda mallarına tedbir konulmaya çalışılan kişilerin 3 Havaalanını ya da 3. Köprü'yü yapacak olan ekip olduğunu ileri sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 24 TV'de dün yayınlanan "Doğrusu Ne" programına konuk oldu. Programda 17 Aralık'ta düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile devamında yaşananları değerlendiren Çelik, "Operasyonda mallarına tedbir konulmaya çalışılan, yahut bir şekilde bir yerlerle ilişkilendirilen kişilere bakıyorsunuz, istisnasız ya 3. Havaalanı'nı yapacak olan ekip, veya şu anda 3. Köprü'yü yapacak olan ekip" dedi.

Çelik, "Bu üçüncü havalimanı Avrupa'da birilerini rahatsız etti. Ben öyle komplocu bir adam değilim. Eğer İstanbul'daki dünyanın en büyük havalimanı olan üçüncü havalimanı bittiği zaman Frankfurt'un pabucu dama atılacaksa orada durup düşünmemiz lazım.

Orayı inşa eden işadamları burayı yap-işlet-devret modeliyle aldılar. Şimdi soruyorum, üçüncü havaalanının ihalesi yapılırken devlet bu işadamlarına para mı ödedi? Hayır. Bu işadamları kendi kaynaklarıyla bu havaalanını inşa edecekler. Devlete 22 milyar euro artı KDV para ödeyecekler. Sadece bu 80 milyar TL eder. Aşağı yukarı 10 milyarlık da bir yatırım yapacaklar oraya. Bu parayı kamu bütçesi alacak. Bu insanlar havaalanını yaptıkları zaman, orayı işlettikleri için elbette para kazanacaklar" dedi.

Polisin eli kul hakkı yiyenin yakasında olsun

Çelik, AK Parti iktidarının, seçime beş kala, oluşturulan bir algıyla, adeta yolsuzlukla anılması istenen bir hükümet olarak lanse edilmeye çalışıldığını iddia etti. Çelik, "Zaman ayarlı operasyon insanın kafasında birçok soru işaretleri bırakır. Bütün seyircilerimizin huzurunda, bu mübarek kandil gecesinde söylüyorum" diyen Çelik şöyle devam etti: Beyt'ül-mâle kim elini uzatıyorsa, yetimin hakkına kim elini uzatıyorsa, kim kamunun kaynaklarını çar çur ediyorsa, çalıyorsa, rüşvet alıyorsa, rüşvet veriyorsa bu ülkenin kanunlarının, hakimlerinin, savcılarının, polis teşkilatının eli onun yakasında olsun. Ama yolsuzlukla mücadele ederken usulsüzlük yapamazsınız, itibar cellatlığı yapamazsınız. Haysiyet cellatlığı yapamazsınız" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim