• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

CEMAT, kilit pazarları biraraya getirecek

CEMAT, kilit pazarları biraraya getirecek
Dünyanın en büyük ve önemli intralojistik ticari fuarı CEMAT'ta, 140 bin metrekarelik alanda içinde Türk yatırımcıların da bulunduğu bin 100’ü aşkın katılımcı son teknolojilerini sunacak.

Taşıma&Kaldırma, Depolama&Yükleme, Toplama&Paketleme, Lojistik IT ve Yönetim&Hizmet gruplarına ayrılacak fuarda oluşturulacak özel sergi alanında ilk defa tüm lojistik zinciri bir arada sunulacak. Almanya’daki imalatçılar ile birlikte kendi intralojistik yetkinliklerini ortaya koyacak olan İtalya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İsveç ve İspanya, Cemat fuarında detaylı sunumlara yer vererek uluslararası kapsamı genişletilecek.
Türkiye’de sektörün 2023 yılına kadar 2 milyar USD’lik pazar hedefine ulaşması bekleniyor. 2014 yılı için ise ihracat hedefi 400 milyon USD civarında. Fabrika içi depolama, taşıma, raf sistemleri ve enerjinin fabrika içi dağıtımı konusunda dünyanın en önemli fuarı olan CEMAT’a Türk yatırımcılar da yoğun katılım gösteriyor. 2011 yılında organize edilen fuar ile karşılaştırıldığında, alınan alan itibariyle yüzde 50′lik bir artış söz konusu. 2014 yılında 18 Türk katılımcı bin 68 metrekare alanla fuarda yerini alıyor. Türklerin fuara olan bu ilgisi ihracatı da arttırıyor. Sektörün talepleri doğrultusunda 3 yılda bir yapılan fuar artık 2 yılda bir düzenlenecek.
İntralojistik endüstrisi, son derece yenilikçi ve global bir niteliğe sahip; buna istinaden şirketlerin global pazar ihtiyaçları ve taleplerinin de karşılaması gerekiyor. Dünyanın önde gelen intralojistik ticaret fuarı, Mayıs ayında bir kez daha endüstri ve dünya genelindeki yöneticilere yönelik uluslararası bir platform sağlayacak. CEMAT 2014’ün “Akıllı- Entegre- Verimli” ana teması, entegre lojistik zincirlerinin tüm tedarik zinciri boyunca akıllı yönetimini ifade ediyor. İntralojistik, verimli lojistik süreçlerini sağlıyor ve en yeni bilgi iletişim teknolojilerini her geçen gün daha fazla ön plana çıkarıyor. Tam sistemler ve intralojistik ürünleri ile birlikte bu durum işlemciler, işletim elemanları, yazılım, kontrol sistemleri ve daha fazlasını kapsayan emniyetli ve güvenilir bir teknolojiyi gerektiriyor. İntralojistik devamlı gelişerek yazılım ve süreçlerle ilgili her detayı kapsıyor. Bu durum gelecek CeMAT Fuarı'nda ön plana çıkarılacak.
Liman lojistiğindeki fuar kategorisini tamamlamak için Deutsche Messe, CeMAT’ta düzenlenecek olan yeni Liman Forumunu organize ediyor. Bu Forum, liman yönetimi uzmanlarını endüstrilerinin karşılaştığı güncel problemleri görüşmek üzere bir araya getirmek için tasarlanmış olup, her yıl dönüşümlü olarak farklı yerlerde yapılacak.
Lojistik zinciri beş aşamaya ayrılacak. Bir konteynerin nakliyesi örnek alınarak taşıma lojistiği aşamasında lojistik zinciri incelenecek; ürünlerin teslim ve boşaltma aşaması malların tanımlanması ile birlikte otomatik paletli boşaltma üzerinde yoğunlaşacak; elleçleme donanımı aşaması ürünlerin hızlı, esnek ve etkin şekilde yerleştirilmesi için yenilikçi depo teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini gösterecek. Bu aşama, küçük parçaların ve yükleme ekipmanlarının toplanması ve paketlenmesi ile tamamlanacak.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim