• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Cenevre Oto Fuarı'nda Türk gösterisi

Cenevre Oto Fuarı'nda Türk gösterisi
Cenevre’de 130 modelin dünya lansmanı yapılırken, 80’e yakın yeni model ülkemizde yollara çıkmak için geri sayıma başladı.


Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, Türkiye'de otomobil pazarını daha da hareketlendirecek. Ocak ve Şubat ayında zorlu kış şartlarına rağmen beklentilerin üzerinde çıkan otomobil satışları, bu kez yepyeni modellerle gaza basacak.

Süper lükslerden A sınıfına kadar birçok yeni model bu aydan itibaren Türk tüketicilerle buluşacak. Yeni modellerin tümü Mayıs ayında düzenlenecek Uluslararası İstanbul Autoshow’da otomobil meraklılarıyla buluşacak. Yeni modellerin dopingi ve 3 yıl aradan sonra düzenlenecek Autoshow’la otomotiv pazarının bu yıl yüzde 10 büyüyerek 800 bin adedin üzerine çıkması bekleniyor.

Türkler’in gövde gösterisi

85. Cenevre Otomobil Fuarı’nda Türkiye ’de üretilen modeller büyük sükse yaptı. Tofaş’ın 360 milyon dolar yatırımla yenilediği ve satışa sunduğu yeni Doblo’nun Trekking versiyonu ile Hyundai Assan tarafından İzmit’te üretilen yeni i20’nin Coupe’nin dünya lansmanları fuarda gerçekleşti. Cenevre’de ayrıca İzmit’te üretilen Hyundai i20 de ziyaretçilerle buluştu.

Hyundai’nin coupesi Türkiye’den  

Hyundai Assan tarafından İzmit’te üretilen ve satışa sunulduğu günden bu yana Avrupa ile Türkiye’de büyük çıkış yakalayan yeni i20 ve üç kapılı sportif versiyonu Coupe ziyaretçilerle buluştu. Hyundai, i20 Coupe ile ilk kez bir B-segmenti otomobili mevcut beş kapılı versiyonundan tamamen farklı bir tasarımla dizayn etti. Markanın büyüme ve gelişme stratejisi kapsamında sunduğu en yeni modellerden biri olan i20 Coupe, Hyundai’nin Avrupa’daki tasarım merkezinde geliştirilerek Türkiye’deki Hyundai Assan Fabrikası’nda üretilecek. Beş kapılı hatchback i20 ile birlikte Coupe de tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilecek. Yerli i20 Coupe Mayıs ayından itibaren piyasaya çıkacak.

Doblo Trekking
 
Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki Fiat standında konuşan Fiatİş Birimi Direktörü Okan Baş, “Otomotiv’in Avrupa’daki en büyük buluşması Cenevre Otomobil Fuarı’nda, Tofaş’ta geliştirilip üretilen Yeni Doblò’nun da Fiat standında yerini alması bizim için ayrıca memnuniyet verici. Doblo Trekking yani bizdeki ismiyle Rockstar versiyonumuzun Türkiye’de satışına Mayıs ayı itibarıyla başlamış olacağız. Traction + sisteminin standart olarak sunulacağı Doblò Rockstar, zor koşullarda hem konforlu hem de güvenli olduğunun altını çizecek.”dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim