• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Cenevre'de en iyilerin tercihi yine Pirelli

Cenevre'de en iyilerin tercihi yine Pirelli
Bu yıl 84’üncüsü düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda, otomobilseverlerin merakla beklediği Ferrari California T, Lamborghini Huracan ve MacLaren 650 S modelleri Pirelli lastikler ile sahne alıyor.

Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından biri olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda, yine otomotiv endüstrisinin en yeni modelleri görücüye çıkıyor. Son model otomobillerde, teknik ve tasarım özelliklerinin yanında aracın performansını ve güvenliğini doğrudan etkileyen lastikler de dikkat çekiyor.
 
Premium lastik sektörünün lideri Pirelli, Cenevre’de yine en iyilerin tercihi oldu. Pirelli’nin siparişe özel teknolojiler ile her bir marka için özel olarak geliştirilen P Zero ve Cinturato lastikleri, fuarın en gözde modelleri olan Ferrari California T, Lamborghini Huracàn ve McLaren 650S tarafından tercih edildi.
 
Fuarda ilk kez görücüye çıkan Audi TT, Audi S1 ve S3 Cabriolet, yeni nesil BMW X5, Mercedes C sınıfı ve S 600 ile Jaguar XFR, F Type ve XJR’da da Pirelli lastikleri kullanıldı.
 
Pirelli’nin son teknolojisiyle üretilen PZero, Cenevre’deki homologasyonlarıyla birlikte, 2007’den bu yana 380 homologasyon alarak yeni bir rekora da imza attı. Bu, Pirelli mühendislerinin PZero’lar için 380 farklı versiyon tasarladıkları ve geliştirdikleri anlamına geliyor.  Pireli bünyesinde rekor sayıda homologasyon alan bir diğer lastik ise 5 yıllık ömrü boyunca 170 homologasyon elde eden Cinturato P7 oldu. 

Huracan’da PZero etkisi!

Lamborghini’nin en son süper otomobili Huracan için tasarlanan yeni PZero, 0’dan 100 kilometreye 3,2 saniyede çıkabilen aracın performansına kusursuz biçimde yanıt veriyor. Ait oldukları markayı belirtmek amacıyla yanaklarında ayırt edici bir L harfi taşıyan bu özel          PZero lastiklerinin geliştirilmesinde Formula 1 ile aynı simülasyon teknolojisi kullanıldı. Ayrıca, motorsporlarından elde edilen bileşenlerin kullanılması sayesinde yol tutuşu bir önceki nesil  PZero ile karşılaştırıldığında yüzde 7 artırıldı. Pirelli ve Lamborghini mühendislerinin yakın işbirliğinde geniş sırt blokları ve asimetrik tasarımı spor sürüşte optimum denge sağlanırken, yeni bileşenlerin kullanımı sayesinde fren mesafesi de yüzde 5 azaltıldı.
 
Ferrari California T’ye özel iki versiyon
 
Cenevre Otomobil Fuarı’nın en çok beklenen otomobillerden biri olan Ferrari California T orijinal ekipman olarak Pirelli PZero lastikleri ile donatıldı. Yanaklarında ‘F01’ işaretleri ile ayırt edilen yeni lastikler 19 ve 20 inçlik ölçülerde satışa sunuluyor. Lastiklerdeki bir başka öncelik de, Ferrari’nin konfor ve sportif deneyimden taviz vermeden California’nın teknik özelliklerine ve yeni amortisörlere uyum sağlaması için geliştirilen lastik yapısıydı. Yeni direksiyon sistemi ile lastikler arasındaki kusursuz etkileşim, PZero’nun en fazla 34 metrelik bir fren mesafesine katkıda bulunduğu, bilhassa yol üzerinde daha tepkisel bir sürüş sağlanmasına yardımcı oldu.

MacLaren 650 s için özel kış lastiği de üretildi

Pirelli ile MacLaren Otomotiv arasındaki teknik ortaklık yeni Maclaren 650s ile yeni bir adım daha attı. Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya sahnesine çıkan yeni McLaren 650S, üstün teknolojili Pirelli lastikleri ile donatıldı. Yeni McLaren 650s önde 235/35R19 arkada 305/30R20 ölçülü Pirelli P Zero Corsa lastiklerini kullanıyor. PZero Corsa Asimetrik lastikler “MC1” işareti ile özel olarak yeni 650s’in karakteristik özelliklerine uymak için geliştirildi.

Asimetrik ön lastiklerin profili Mclaren 650’s’in aerodinamik performansını optimize ederken, lastik yanaklarındaki yeni tasarım lastiklerin sürüklenme kat sayısını yüzde beş oranında artırdı. Böylece, ıslak zeminde sürüş ve yol tutuşundan ödün vermeden yakıt tüketiminin azaltılması sağlandı.

Yeni 650S lastikleri için kullanılan bileşenler de son teknoloji ürünü ve Pirelli’nin Formula 1 deneyiminden ve diğer motorsporları çalışmalarından elde edildi. Pirelli ek olarak 650S için, kış aylarında orijinal ekipman olarak tedarik edilmesi için Pirelli Winter Sottozero 3 lastiklerini geliştirdi. 

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim