• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Cengiz Topel Havaalanı 2011'de açılacak

Cengiz Topel Havaalanı 2011'de açılacak
Cengiz Topel Havaalanı'nın 2011 yılında sivil havacılığa açılabileceği bildirildi.

Cengiz Topel Havaalanı açılacak mı?

Cengiz Topel Havaalanı'nın 2011 yılında sivil havacılığa açılabileceği bildirildi.

İzmit'te 20 yıl önce projelendirilen ve pistin yanı sıra terminal binası da tamamlanmasına rağmen ekonomik olmadığı düşüncesiyle atıl bırakılan, Marmara Depremi'nde de hasar görünce kaderine terkedilen İzmit'teki Cengiz Topel Havaalanı'nın 2011 yılında sivil havacılığa açılabileceği bildirildi.

İzmit'te Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Deniz Karakol ve küçük nakliye uçaklarının yanı sıra helikopterlerin de üs olarak kullandığı Askeri amaçlı Cengiz Topel Havaalanı'nın yanına yaptırılan sivil havaalanının devreye alınması için yeniden çalışma başlatıldı. Bu amaçla Kartepe Greenpark Otel'de Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın da katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Kocaeli milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da katıldığı toplantıda Donanma Komutanlığı'nın Cengiz Topul'deki Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Hakan Üstem, Cengiz Topel Hava Meydanı Komutanı Albay Kubilay Tankut, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü temsilcisi Bahri Kesici, DHMİ Genel Müdürlüğü'nden Funda Uçak, DLH Genel Müdürlüğü'nden Erol Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Yahşi de hazır bulundu.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen bu toplantının ardından yapılan açıklamada havaalanının sivil uçuşlara açılması halinde askeri uçuşlara engel teşkil edip etmeyeceğinin de konuşulduğu belirtilirken, toplantıya katılan tüm kurum ve kuruluşların çalışmaları en kısa zamanda tamamlayıp, 3 kilometre uzunluk ve 30 metre genişliğindeki pistin 2011 yılı içinde sivil deneme uçuşlarına alınmasının kararlaştırıldığı bildirildi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de Cengit Topel Havaalanı'na gerekli yatırımların yapılması konusunda bir sıkıntı bulunmadığını söylerken, havaalanının öncelikle iç hatlarda hizmet vereceğini, buradan alınacak verime göre mevcut pistin yanına 45 metre genişliğinde ikinci bir pist daha yapılabileceğini bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim