• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Cengiz Topel Havaalanı artık engelsiz

Cengiz Topel Havaalanı artık engelsiz
Cengiz Topel Havalimanı'na, 'Engelsiz Havaalanı' projesi kapsamında sertifika almak için çalışmaların tamamlandığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

 

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Engelsiz Havaalanı' projesi kapsamında istenen koşulları yerine getirmesi nedeniyle, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı 'Engelsiz Havaalanı Kuruluşu' unvanını almaya hak kazandı.
 
Cengiz Topel Havalimanı otoparkında, 4 adet engelli park yeri oluşturdu, 'DHMİ Ücret Tarifeleri Kitapçığı' doğrultusunda engelli yolculardan herhangi bir ücret talep edilmiyor. Otoparka diğer araçların da park etmemesi için uygulanacak cezai işlemleri belirten uyarıcı levhalar tesis edildi. Açıklamada, engelli yolcular için belirlenmiş olan otopark ve terminal binası arasındaki geçiş noktalarına, araçlar tarafından dikkatli geçiş yapmaları yönünde uyarı levhaları bulunduğu ifade edildi.
 
Engelli yolcuların otoparktan terminale geçiş koridorlarında hissedilebilir yüzeyler bulunduğu ifade edilen açıklamada, "Havalimanında engelli yolcular için danışma noktası ve engelli pasaport bankosu bulunmaktadır. Bu bölümlerde görev yapan personellere işaret dili eğitimi ve engelli yolcu eğitimi verilmiştir. Terminal içerisinde yer alan harici telefon, engelli yolcuların rahatlıkla kullanabilecekleri yüksekliktedir. 
 
Terminal içerisinde engelli yolcular için gerekli tüm donanımı ile birlikte engelli tuvaletleri ve bu tuvaletlerde kolaylıkla ulaşılabilen ve kullanılabilen acil durum butonları bulunmaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait ulaşım hizmeti veren araçlarda tekerlekli sandalye kullanıcıları için yardımsız iniş-biniş imkânı sağlayan platformlar mevcuttur. Terminal dışında yer alan rampaların az görüş yeteneğine sahip yolcuların emniyetinin sağlanması için rampa kenarlarında bariyerler bulunmaktadır. Ayrıca, rampa kenarları uyarı niteliğinde kırmızı renkli boya ile belirgin hale getirilmiştir. Engelli yolcular için gelen yolcu girişine ve giden yolcu girişine 2 adet braille kabartmalı planlar yaptırılmıştır. Engelli yolcuların yeme, içme ve dinlenme yerlerine rahatlıkla ulaşabilmeleri sağlanmaktadır" denildi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim