• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Cengiz Topel Havaalanı'na ilk uçak inecek

Cengiz Topel Havaalanı'na ilk uçak inecek
Yaklaşık 20 yıl önce yaptırılan ve ekonomik olmadığı için terk edilen sivil amaçlı Cengiz Topel Havaalanı'na ilk sivil uçak haziranda inecek.

İlk Uçak Haziran'da İnecek

İzmit'te Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Deniz Hava Üs Komutanlığı'nın konuşlandığı askeri amaçlı Cengiz Topel Havaalanı'nın yanında yaklaşık 20 yıl önce yaptırılan ve ekonomik olmadığı için terk edilen sivil amaçlı Cengiz Topel Havaalanı'na ilk sivil uçak haziranda inecek.

Atıl durumda bırakıldıktan sonra 17 Ağustos Marmara Depremi'nde de hasar gören Cengiz Topel Sivil Havaalanı, geçtiğimiz yıl Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan bir dizi görüşme ardından, sivil havaalanı olarak işletilmek üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti.

Havaalanı'ndaki eksikliklerin giderilmesi için gerçekleştirilen ihalenin ardından, burada yoğun bir çalışma başlatılmıştı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bugün Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte havaalına giderek çalışmaları inceledi.

Bakan Ergün, yaptığı açıklamada, ilk sivil uçakların Haziran ayında deneme amaçlı inip kalkmaya başlayacağı havaalanından Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu'ya kadar geniş bir coğrafyanın yararlanacağını, büyük bir eksikliği gidereceğini söyledi. Havaalanında 3 bin metre uzunluğuna ve 30 metre genişliğe sahip pist bulunduğunu, bunun iç hat seferlerine uygun olduğunu anlatan Bakan Ergün, havaalanının Kocaeli'nin mevcut değerini de ikiye katlayacağını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim