• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Cenk Group, yeni Ro-Ro hattına başlıyor

Cenk Group, yeni Ro-Ro hattına başlıyor
Cenk Group Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yiğit Yener, şubatın ilk haftasından itibaren Haydarpaşa ile Ukrayna’nın Sivastopol limanları arası düzenli Ro-Ro seferlerine başlayacaklarını söyledi.

Cenk Group’un Karadeniz Ro-Ro hatlarına 1994 yılında Hopa -Tuapse seferleriyle başladığını vurgulayan Yener, "Bu zaman zarfında, değişen koşullar ve müşteri talepleriyle, hatlarımızı Samsun-Novorossysk, Zonguldak-Yevpatoria ve Zonguldak-Sivastopol seferleriyle çeşitlendirme imkanını bulduk. Halihazırda Zonguldak-Yevpatoria ve Zonguldak-Sivastopol hatlarımızda haftada 4 yükleme gerçekleştiriyoruz. Bu hatlarımızda yıllık yaklaşık 20,000 TIR ve 60,000 paletlik bir hacme ulaştık. Şubat ayı başından itibaren de Haydarpaşa-Sivastopol hattımızla hizmetlerimizi arttırma kararı aldık" dedi.

Cenk Group, 4 Şubat 2014 Salı günü Haydarpaşa limanında ilk yüklemelerini gerçekleştirecek. Seferler düzenli olacak ve Haydarpaşa kalkışları her hafta Salı ve Cuma günleri akşam saatlerinde, Sivastopol kalkışları ise her hafta Perşembe ve Pazar günleri akşam saatlerinde olacak.

Hatta filolarında bulunan 3 Ro-Ro/yolcu gemisinden biri olan Ropax Cenka ile başlayacaklarını bildiren Yener, "Gemimiz 85 TIR ve yolcu kapasitesine sahip, her türlü yürüyen aracı yüklemeye müsait son derece kullanışlı ve konforludur’ diye konuştu.

Yener, şöyle devam etti: "Bu yeni hatla müşterilerimize çeşitli avantajlar sunuyoruz. Buna göre Sivastopol limanının hızlı gümrükleme yapabilmesinin yanısıra diğer Ukrayna Ro-Ro limanlarından daha güneyde olması nedeniyle gemilerin olumsuz hava koşullarına mimimum uğramaları söz konusu olacak. Ayrıca Haydarpaşa Limanı'nın İstanbul gibi bir ihracat merkezine yakın konumu bir başka avantaj."

Tüm hatlarda kullanmakta oldukları gemilerin yolcu kamaralarına sahip olması dolayısıyla TIR şöförlerinin uçak sistemiyle değil TIR'larıyla beraber gemi içinde yolculuk edebildiklerine değinen Yener, Cenk müşterilerinin bir diğer avantajının da kolay rezervasyon imkanları olduğunu ifade etti.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim