• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Cep telefonu artık feribotta da serbest

Cep telefonu artık feribotta da serbest
Yıllardır süren yasağın ardından şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının ardından İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) de feribot ve deniz otobüslerinde 'cep telefonu kullanma' yasağını kaldırdı.

Yıllardır süren yasağın ardından şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının ardından İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) de feribot ve deniz otobüslerinde 'cep telefonu kullanma' yasağını kaldırdı. Arabalı hızlı feribotun yanı sıra artık deniz otobüslerinde de yolcular cep telefonlarıyla konuşabilecek.

İDO'nun hayata geçirdiği düzenlemeyle artık feribotlarda "Cep Telefonunuzu Kapatın." şeklinde uyarıcı anonslar yapılmıyor. Yıllardır feribot ve deniz otobüslerinin cep telefonu sinyallerinden olumsuz etkilendiği gerekçesiyle yolculuk esnasında cep telefonunun açık bırakılmasına müsaade edilmiyordu. Feribotlarda bizzat kablosuz internet uygulamasının firma tarafından sağlanması, kablosuz internetin de bir tür cep telefonu şebekesi benzeri frekans olduğunu göz önüne alan yolcular uygulamaya tepki gösteriyordu.

İDO tarafından hayata geçirilen yeni uygulamada, artık "Güvenli yolculuk için lütfen cep telefonunuzu kapatın." şeklindeki uyarı anonsu yerine, "Sayın yolcularımız teknolojik gelişmeler ışığında yapılan düzenlemeyle artık cep telefonunuzu diğer yolcularımızı rahatsız etmeyecek şekilde kullanabilirsiniz." anonsu yapılıyor. Uygulamanın Yenikapı-Güzelyalı, Kabataş-Güzelyalı, Yenikapı-Bandırma, Topçular-Eskihisar olmak üzere tüm İDO feribot ve deniz otobüslerinde hayata geçirildiği belirtildi.

Bu sabah 07.30'da Bursa Güzelyalı'dan Yenikapı'ya hareket eden Orhangazi Feribotu'nda yapılan 'yasak kalktı' anonsu yolcular tarafından olumlu karşılandı. Böylece yolcu taşımacılığı yapan şehirlerarası otobüs firmalarının ardından deniz araçlarında da cep telefonu kullanılabilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim