• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Çerkezköy-İstanbul Tren Seferleri TBMM Gündeminde

Çerkezköy-İstanbul Tren Seferleri TBMM Gündeminde
İstanbul Tren Seferleri TBMM Gündeminde :CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çerkezköy-İstanbul hattı Tren seferlerini TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, Türkiye’nin en büyük ve en köklü sanayi bölgelerinden biri olan Çerkezköy’de 1 Mart 2013 tarihinden bu yana Çerkezköy-İstanbul hattı Tren seferlerinin yapılamamasını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

BÜYÜK SIKINTIYA DÜŞÜRDÜ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM başkanlığına soru önergesi sunan Köprülü, Çerkezköy’de 1 Mart 2013 tarihinden bu yana Çerkezköy-İstanbul hattı Tren seferlerinin yapılamamasının hem vatandaşları hem tüm bölge halkını büyük sıkıntıya düşürdüğünü ifade etti.

19 KASIM’DA BAŞLAYACAĞI SÖZÜ VERİLMİŞTİ

19 Kasım 2015 tarihinde açılacağı sözü verilen tren seferlerinin hala başlayamadığını kaydeden Köprülü “1 Mart 2013 tarihinden bu yana yenileme çalışmaları gerekçesiyle iptal edilen tren seferleri bugüne kadar açılacağı duyurulan hiçbir tarihte başlatılmamıştır. Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer ise; çalışmaların hala bitirilemediğini ve seferlerin ne zaman başlayacağına dair kesin bir tarihin netleştirilmediğini ilettiler” dedi.

BAKAN YILDIRM’A SORDU

Bakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Emre Köprülü “1 Mart 2013 tarihinden bu yana yenileme çalışmaları nedeniyle kapalı tutulan, 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi açılacağı sözü verilen ancak belirtilen 19 Kasım tarihinde de hala açılmayan Çerkezköy-İstanbul hattı tren seferlerinin başlatılmamasının sebebi nedir? Hem vatandaşlarımız için, hem de bir sanayi kenti olarak Çerkezköy için tren seferlerinin yapılamaması nedeniyle Çerkezköy’e ve bölge halkına mağduriyet yaşatan bahsi geçen yol çalışmaları ne zaman bitirilecektir? Türkiye’nin önemli bir sanayi kenti olan Çerkezköy ilçesinde Tren seferlerinin yapılamamasına bağlı olarak ilçenin ekonomik anlamda yaşadığı kayıp nedir?” sorularını yöneltti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim