• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Çeşme Limanı'nda terör tatbikatı yapıldı

Çeşme Limanı'nda terör tatbikatı yapıldı
İzmir'in Çeşme ilçesi limanında olası bir terör olayına karşı tatbikat yapıldı.

Çeşme Limanı'nda terör tatbikatı yapıldı

İzmir'in Çeşme ilçesi limanında olası bir terör olayına karşı tatbikat yapıldı. 

Çeşme Liman Mülki Amirliği ve Çeşme Liman Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği tatbikatta Sahil Güvenlik Arama Kurtarma timi ve Çevik Kuvvet ekipleri görev aldı. Tatbikatı, Çeşme Kaymakamı ve Liman Mülki Amiri İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, İlçe Emniyet Müdürü İlker Emir, Ulusoy Liman İşletmesi görevlileri ve Gümrük Muhafaza yetkilileri de izledi. 

Tatbikat senaryosuna göre dört teröristten ikisi Ertürk Feribotu ile geziye katılacak 30 öğrenciyi rehin aldı. Diğer iki terörist ise Çeşme Liman İşletmesinde çalışanları rehin aldı. Emniyet güçlerinin tüm çabalarına rağmen teröristler ile uzlaşılamayınca operasyon kararı alındı ve limanın çatısına yerleştirilen Çevik Kuvvet ekipleri uzun namlulu silahlarla gemideki bir teröristi etkisiz hale getirdi. 

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma ekipleri de feribota çıkarak diğer teröristi etkisiz hale getirdi, aynı andaİzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri de liman binasına operasyon düzenledi. Çıkan çatışma sonucunda teröristler etkisiz hale getirilirken rehinelerden biri yaralı olarak kurtarıldı. 

Tatbikat sonrası gazetecilere bir açıklama yapan Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, bu tatbikatın olası bir terörist eylem karşısında ekipler arasındaki koordineli çalışmayı sağlamak ve bu tip operasyonlarda kolluk kuvvetlerinin hazırlıklı olmalarını amaçladıklarını söyledi. 

i1.jpg

i2.jpg

i3.jpg

i4.jpg

i5.jpg

i6.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim