• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Çeşme Marina’ya üstün tasarım ödülü

Çeşme Marina’ya üstün tasarım ödülü
Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği’ne (PIANC) bağlı Rekreasyonal Denizcilik Komisyonu, Çeşme Marina’yı 2014 PIANC Marina Üstün Tasarım Jack Nichol Ödülü ile ödüllendirdi.

Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği’ne (PIANC) bağlı Rekreasyonal Denizcilik Komisyonu, Çeşme Marina’yı 2014 PIANC Marina Üstün Tasarım Jack Nichol Ödülü ile ödüllendirdi. Seçim komitesi oybirliğiyle Çeşme Marina’yı fonksiyonel, estetik ve çevresel değerlendirme kriterleri bakımından en iyi marina seçti.
 
Çeşme Marina, Jachthaven Bruinisse (Hollanda), Marstrand (İsveç) ve dünyaca ünlü süperyat marinası Porto Montenegro (Karadağ) gibi güçlü rakipleri geride bırakarak bu ödüle layık görüldü.
 
Seçim komitesinin raporuna göre, marinanın planlama ve tasarım aşamasında fonksiyon ve estetik unsurlarının yanı sıra çevresindeki yerleşim alanının mimarisini göz önüne aldığı belirtildi. Çeşme bölgesinin tarihi ve kültürel mirası ve özelliklerini barındıran Çeşme Marina aynı zamanda modern ve iyi işletilen bir tesis olarak öne çıktı. Marinanın operasyonu ve sunduğu hizmetler iledetaylara verilen önem, Çeşme Marina’yı diğer başvuru sahiplerinden ayıran belirleyici özellikler oldu. Ödül komitesi Çeşme Marina’yı fonksiyonellik, estetik ve çevresel sürdürülebilirlik kriterleri açısından en iyi tesis olarak seçti.
 
Ödül, 31 Mayıs 2014’te San Francisco’da düzenlenecek olan 33. PIANC Kongresi’nde Dr. Elio Ciralli (2014 PIANC AGA Rekreasyonal Denizcilik Komisyonu Başkanı) tarafından sunulacak. 2-3-4 Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek ICOMIA Dünya Marinalar Konferansı kapsamında da ayrıca bir ödül töreni düzenlenecek.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim