• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Çetin Nuhoğlu, UN Ro-Ro'yu bombaladı

Çetin Nuhoğlu, UN Ro-Ro'yu bombaladı
UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “UN-Ro-Ro kendi menfaatlerini düşünerek sektörün yanında yer almadı. UN Ro-Ro, 6 günde kaldıracağı gemiyi, nasıl olsa nakliyeciler bana muhtaç diyerek, yedinci gün kaldırdı” dedi.

Türkiye ile Bulgaristan arasında geçiş sorunu yıllardır yaşanıyor. Şımarık bir çocuk gibi davranan Bulgaristan, son olayda Türk tarafına geçiş belgesi vermedi. Komşunun bu tavrı, Kapıkule’de 1 hafta araç kuyruğuna neden oldu. Türk nakliyecisi, kabusu olan Bulgaristan’a bundan böyle hiçbir taviz vermeyecek.
 
UND’NİN TAVRI ÇOK NET

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) şımarık komşuya bu kez tavrı net oldu. UND’nin Türkiye’deki ticaretin sürmesi için B ve C planları hazır. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bulgaristan bize geçiş sorununu yaşatmaya devam ederse, kendi bilir. Onun geçeceği tek kapı, Kapıkule, ama Türkiye için B ve C planları hazır” dedi.
 

MENFAAT TİCARETİ ZEDELEDİ

UND’nin Bulgaristan’ı By-pass için, İpsala sınır kapısı, Ro-Ro ile İtalya Trieste Limanı ya da Ro-Ro ile İstanbul – Köstence sefer planları masaya yatırıldı. Nuhoğlu, Bulgar tarafının bu gücü nereden aldığını anlayamadıklarını ve iki ülke arasındaki ticaretin, birkaç şirketin ya da menfaat için kurulan derneklerin tekelinde olamayacağını belirtti.
 
SEKTÖRE SIRTINI DÖNDÜ

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “UN-Ro-Ro kendi menfaatlerini düşünerek sektörün yanında yer almadı. Sektörün yanında yer alarak, bizimle birlikte hareket etseydi, Bulgar sorunu bu kadar uzamaz ve aynı hafta içerisinde çözüme kavuşurdu. UN Ro-Ro, 6 güde kaldıracağı gemiyi, nasıl olsa nakliyeciler bana muhtaç diyerek, yedinci gün kaldırdı” dedi.

Kaynak: Hüseyin KARABULUT - Ulaşım Gazetesi

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim