• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

CEVA’dan Adana’ya soğuk lojistik deposu

CEVA’dan Adana’ya soğuk lojistik deposu
İstanbul, Dünyanın önde gelen global tedarik zinciri yönetimi şirketlerinden CEVA, Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor.

Türk lojistik sektörünün büyümesinde önemli bir role sahip olan CEVA, Adana’da 10.000 metrekarelik soğuk lojistik deposunu hizmete açtı.

Türkiye’nin sektördeki ilk ve tek Kontrol Merkezi’ni Mart ayında İstanbul’da açan CEVA’nın 2012 yılı yatırımları Nisan ayında hizmete giren Gebze’deki 10 bin metrekarelik Transfer Merkezi ile sürdürdü. CEVA Lojistik yatırımlarına Mayıs ayında Adana’da açtığı 10 bin metrekarelik soğuk lojistik deposu ile hız kesmeden devam etti.

Otomotiv, lastik, elektronik, teknoloji, petrokimya, endüstriyel mamuller, hızlı tüketim ürünleri, basın yayın gibi birçok farklı pazar ve sektöre hizmet sunan CEVA Lojistik, Adana merkezde hizmete açtığı dev soğuk lojistik deposunu, gıda güvenliği ve kalitesi için özel olarak inşa edilen örnek bir teknoloji ile kurdu.

CEVA Adana Soğuk Hava Depo’sunda günde 13 bin kuru koli, 4 bin taze koli ve 20 ton meyve ve sebze transferi gerçekleştiriliyor.

CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Aslan Uzun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaptığımız bu önemli yatırım ile Türkiye’de soğuk zincir lojistiğinde CEVA olarak iddiamızı ortaya koyuyoruz. 10 bin metrekarelik depolama alanına sahip Adana Soğuk lojistik deposu ile günde 60 mağazaya soğuk tutulması gereken ürünlerin transferini gerçekleştiriyor, toplamda ise 110 farklı mağazaya hizmet veriyoruz” dedi.

Adana’nın soğuk hava deposu yatırımı açısından çok stratejik bir konumda olduğunu vurgulayan Uzun, 35 araçlık iklimlendirme filosuna sahip Adana Soğuk Lojistik Deposu ile +4, +12 ve +18 dereceye kadar ürün transferini gerçekleştirebildiklerini belirtti.

Ayrıca Uzun, sözlerine şöyle devam etti: “Lojistik sektörünün en hızlı büyüyen uluslararası şirketlerinden biri olup hizmet vermeye başladığımız tüm bölgelerde yatırımlar yaparak büyüyoruz. 2011 yılında lojistik ve altyapı yatırımlarımızın yanı sıra depolama alanında ciddi bir yatırım sürecindeyiz ve 60.000 metrekarelik bir depo inşaa ettik. Ayrıca dağıtım ağının daha verimli ve yüksek performansla çalışması için Türkiye’nin dört bir yanında bulunan şubelerimizde yeni bir yapılanma sürecine girdik. ‘Güçlü ve daha geniş alana hizmet eden birimler’ stratejimiz doğrultusunda şubelerimizi geliştiriyoruz. 2011 yılından itibaren her yıl 50-75 bin m2 depo yatırımını hayata geçirme hedefiyle hareket ediyoruz. Bu bağlamda 2012 yılında depo yatırımlarına 50 bin metrekarelik yeni bir depo yatırımımız daha olacak.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim