• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Cevahir, Esenler'i Mekke'de kuracak

Cevahir, Esenler'i Mekke'de kuracak
Suudiler, İstanbul'daki Esenler Otogarı'nı görüp aynısını Mekke'ye istediler. Cevahir Grubu; Hac zamanı 60 bine yakın otobüsün giriş yaptığı Mekke'ye 700 milyon dolarlık otel-otogar projesi yapmaya hazırlanıyor.

1996'da tamamlanan Esenler Otogarı'nı yapan Cevahirlere aynı projeyi Mekke'de yapmak için teklif geldi. ‘İstanbul'a gelip Esenler Otogarı'nı inceleyen Araplar konseptin aynısını Mekke'ye yapmamızı istediler” diyen Cevahir Holding Yönetim Kurulu Üyesi Eser Cevahir, “Proje için 500 bin metrekare araziye ihtiyaç var” dedi. Otogarı Mekke'de Kâbe'ye 5.5 km uzaklıkta yapmayı planladıklarını ifade eden Cevahir, “Mutabakat sağlamak üzereyiz” diye konuştu. Sadece otogar değil, projeninn içerisinde otel ve dutty freenin de bulunacağını açıklayan Cevahir, “Suudi ortakla 700 milyon dolarlık bir iş olacak” bilgisini verdi. İstanbul'daki otogara 3 bin otobüs girdiğini belirten Cevahir, Mekke otogarına normal zamanda 5-6 bin otobüsün gelmesini beklerken, Hac zamanı 60 bine yakın otobüs girişi planladıklarını ve bu işin özel bir proje olduğunu kaydetti. Bu arada Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 1.376 konutluk rezidans ve AVM inşaatına başlayan Cevahir, şimdide villa yapmak için kolları sıvadı.

TÜRKLER ORADA ÇOK SEVİLİYOR

835 dönüm üzerine kurulacak projenin içinde özel bir alan da olacağını söyleyen Cevahir, “Konutların bir kısmı yabancı misyona, başkonsoloslara ayrılacak villalardan oluşacak” dedi. Türklerin bölgede sevildiğini söyleyen Cevahir, Limak ve Sütaş'ın da Makedonya'ya yatırım yaptığını hatırlattı.

HALKBANK GÜVENİ...

Eser Cevahir, Türk markası olarak Makedonya'daki Halk Bankası'nın kendileri ve diğer Türk şirketleri açısından işleri kolaylaştırdığını da söyledi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim