• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Çevre Komisyonu Gemi Sökümcüleri inceledi

Çevre Komisyonu Gemi Sökümcüleri inceledi
TBMM Çevre Komisyonu üyeleri PETKİM'deki incelemelerinin ardından gemi geri dönüşüm tesislerinde incelemelerde bulundular.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya Başkanlığı'ndaki 12'si Ak Parti, 5'i CHP, 1'de MHP'li milletvekili 18 üyesi, PETKİM'deki incelemelerinin ardından gemi geri dönüşüm tesislerinde incelemelerde bulundular.

Dernek Başkanı Adem Şimşek , Yönetim Kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri tarafından karşılanan Komisyon üyeleri, LEYAL gemi söküm tesislerinde Dernek başkanı Adem Şimşekten sektör ile ilgili bilgiler aldılar ve tesislerdeki geri dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı buldular.

Faaliyetlerin yerinde incelenmesinin ardından Dernek Atık Yönetim Merkezi sorumlusu Ersin Çeviker tarafından verilen brifing te sektörün yıllara göre geri dönüşüm potansiyeli, istihdamı, Dünyada gemi geri dönüşüm potansiyeli,önümüzdeki yıllarda dünyada ihtiyaç duyulacak geri dönüşüm kapasitesi,hurdadan çelik üretiminin doğaya katkısı, hurda gemilerde söküm öncesinde yapılan kontroller/önlemler ve Hong Kong sözleşmesinde Türkiye’nin rolü konuları anlatıldı.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, yasama faaliyetlerinde bulunan bir komisyon olduklarını belirterek, "Yaptığımız bu yasama faaliyetlerinin hükümet nezdinde uygulanması ve bölgedeki hassasiyeti, sanayicilerimizin çalışmalarını yerinde inceleme ve vatandaşlarda çevre bilinci oluşturması bazında neler yapılabilir bunları araştırıyoruz. Geçen ay komisyonunun Kocaeli ve İstanbul bölgelerine incelemelerde bulundu. Bu ay da İzmir'de incelemeler yaptık. İzmir, büyüme hızında Türkiye hızının üstünde bir gelişme gösteriyor. Bu gelişmeyi gösterirken çevre ile ilgili yaptığı iyileştirmeler neler, 2008 yılında yine çevre komisyonumuzun hazırlığı rapor sonrası geçen dört yıllık sürede gerçekleştirilen çevre koruma yatırımları nedir, bunu yerinde inceledik" dedi.

Çevreye saygının ne kadar korunabildiğini inceleme fırsatı buldukların da ifade eden Kaya, "Edindiğimiz bilgileri bir rapor olarak yayınlayacağız. Hong Kong sözleşmesi komisyon olarak kabul ettik. Bu yüzden demir çelik, enerji yatırımları ve gemi söküm sektörleri incelemekte bizim için önemli bir husus haline geldi. Yasa ile uygulama arasında yapılanları görme fırsatını bulduk. Türkiye'nin önünde kalkınma hareketinde en önemli unsur enerji üretimi. Fakat önemli husus çevreye sayıda ne kadar başarılı olunmuş onu inceledik. Çalışma ziyaretimiz artan enerji yatırımlarının yanında çevrenin ne kadar korunabildiği bir İzmir fotoğrafı çekmek istiyoruz. Çevre ile barışık çevreye saygılı bir kalkınmadan yanayız. Kirletmeyi öncelik olarak gören hiçbir enerji yatırımına 'evet' dememiz beklenemez" diye konuştu.

gemisokumm.jpg

gemisokum1.jpg

gemisokum2.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim