• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Çevre temizliğinde yeni dönem: Uydudan takip!

Çevre temizliğinde yeni dönem: Uydudan takip!
Hafriyat taşıyan araçlara uydu takip sistemi takma zorunluluğu getirildi. Uygulama kapsamında belediye tarafından belirlenen yerlerin dışında hafriyat ya da çöp dökenlere 42 bin lira ile 126 bin lira arasında ceza kesilecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından 2015 yılından itibaren hafriyat taşıyan araçlara uydu takip sistemi takma zorunluluğu getirildi.  

Uygulama kapsamında belediye tarafından belirlenen yerlerin dışında hafriyat ya da çöp dökenlere 42 bin lira ile 126 bin lira arasında ceza kesilecek. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, çevreyi korumak adına yeni önlemler aldıklarını belirtti.  

Şahıslara 42 bin lira, şirketlere 126 bin lira idari para cezası 

Çevre temizliğine önem veren bir Ordu Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade eden Yılmaz, 2015 yılından itibaren hafriyat taşıma izin belgesi olmayan, taşıma izin belgesini yenilemeyen ve uydu takip sistemine geçmeyen araçlara gerekli yaptırımlar uygulanacağını söyledi.  

Kanun ve yönetmeliklere aykırı hafriyat döken, depolayan, taşıyan şahıslara 42 bin lira, şirketlere ise 126 bin lira idari para cezası kesileceğini vurgulayan Yılmaz, yeni uygulamalarla çevre kirliliğinin önüne geçileceğini kaydetti.  

Çevre temizliği konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapmasını isteyen Yılmaz, "Bu anlamda hem inşaat sektörü hem de kamyon sahipleri teknolojiye ayak uydurmalı" dedi.

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim