• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Çevreci tekne Dalyan'da sefere başladı

Çevreci tekne Dalyan'da sefere başladı
Dalyan Kanalı'nda yerli ve yabancı turistlere hizmet vermesi için üretilen ilk LPG'li tekne; yapılan testlerin olumlu sonuçlanmasının ardından ilk yolcularını taşıdı.

Dalyan Kanalı'nda yerli ve yabancı turistlere hizmet vermesi için üretilen ilk LPG'li tekne; yapılan testlerin olumlu sonuçlanmasının ardından ilk yolcularını taşıdı.

Lpg'li çevreci tekne hakkında bilgi veren Dalyan tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin; "Dalyan tekne kooperatif başkanıyım. Dalyanımızı seviyoruz; gösterdiğimiz bu sevgi sadece ifadede kalmasın diye icraata dönüştürmek adına çevreye duyarlı, sıfır emisyon, eksoz gazı olmadan, ses kirliği olmayan bir tekme yapmak amacımızdı. Dalyan Kanalları sadece Türkiye'nin değil, dünyaya özgü kanallar ve eşi benzeri olmayan kanallarımızdır. Bu kanalları hem koruyalım, hem kullanalım adına çevreci tekneler yapmak için girişimlerde bulunduk.

Bunu da İpragaz bize destek verdi, İpragaz ile birlikte çevreci tekne yaptık; yapılan test çalışmaları olumlu oldu. Bugünde ilk yerle ve yabancı misafirlerimizle yolculuğa çıkıyoruz. Bugün yolcularımıza günün anlamına belirten sertifika verip ücret almadan taşıyoruz. Misafir yolcularımız kendilerine çok şanslı hissettiler. Teknemizden çok memnunuz. Olumlu referaslar aldığımız sürece de yavaş yavaş teknelerimize çevreci teknelere dönüştüreceğiz. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Hem Dalyanımız adına, hem de bölgemiz adına, Türkiye'miz adına iyi bir iş yaptığımız inancındayız. İnşallah Dalyanımızı tüm dünyaya çevreci tekneler ile duyurmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Dalyan Kanalı'nda ilk yolcularına taşıyan çevreci LPG'li tekne hakkında bilgi veren Maringaz Yetkilisi Ertuğrul Kale ise; " İpragaz'ın sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirdiği bir adım vardı; Maringaz. Maringaz empici ile çalışan teknelerin oluşturulması için yaratıldı. Bunlar için adımlar atıldı. Tekneler üzerinde yapılan testlerde başarılı sonuçlar alınıp, gerekli izinler alındı. Bugün bunun sonuna geldik; bugün Çevre Günü Haftası nedeniyle teknemizi ilk defa sefere çıkarttık. Turistler ile birlikte ilk seferini yapıyor. Dünya çevre gününde Carbon ayak izi bırakmadan gezecek olan turistlere de bugünün anlamına İpragaz Ceo'su Sayın Selim Çipel'in kendilerine gönderdiği teşekkür sertifikası ve mektubunu teknede bulunan yolcularımıza dağıttık" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından LPG'li çevreci teknenin ilk yolcularına "Bugün tekne ile gezdiniz. Geziniz ile Dalyan'da bir ilk gerçekleştirildiği için sizlere teşekkür" yazılı birer sertifika verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim