• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Çevreciler liman toplantısını yaptırmadı

Çevreciler liman toplantısını yaptırmadı
Amasra'da yapılması düşünülen liman için yapılan toplantı, çevrecilerin tepkisi nedeniyle yapılamadı.

Amasra’da kurulması planlanan termik santralin yapımını üstlenecek firmanın, bölgede kurmayı planladığı limana ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, tepkiler nedeniyle yapılamadı.

Bartın Platformu üyeleri ile Gömü ve Tarlaağzı köylerinden oluşan bir grup, toplantının yapılacağı Gömü'deki köy konağı önünde toplandı.
Grup adına konuşan Recai Çakır, şirketin kömür çıkarmadan termik santral anlaşmaları yaptığını, bu santralde ithal kömür kullanmak amacıyla liman projesini hayata geçirmeye çalıştığını öne sürdü.

Liman ve termik santralin ÇED sürecinin birleştirilmesini istediklerini dile getiren Çakır, "Demokratik tepkimiz bu nedenledir. Biz bu limanın, Amasra'ya kurulması planlanan termik santrale kömür ithal etmek amacıyla kurulacağını düşünüyoruz. Bunun için buradan Ankara'ya sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bizler sağlıklı yaşam istiyoruz" diye konuştu.
Daha sonra grup üyeleri, termik santral aleyhine sloganlar attı. Bunun üzerine toplantı, "salon içinde ve dışında bulunan halkın tepkisinden dolayı toplantının yapılamayacağı kanaatine varıldığı" yönünde tutanak tutularak başlatılmadı. Jandarma ve emniyet ekipleri, burada geniş güvenlik önlemleri aldı.

-"Bölgeye 260 milyon dolarlık yatırım"-

Gömü köyü muhtarı Yaşar Kaçan, köy halkı olarak şirketin kömür çıkarma faaliyetine değil, santralin bölgeye kurulmasına karşı olduklarını söyledi.

Hattat Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Beyenal da şirketin bölgeye 260 milyon dolar yatırım yapacağını belirterek, "Kömür çıkarmak için bu kadar masraf yapan bir firmanın, kalkıp kömür ithal etmesi saçmalıktan başka bir şey değildir. Bunu iddia edenlerin çok farklı ve başka yerlerden beslendiklerini düşünüyorum. Kömür çıkarılmak üzere. limanı yapma amacımız da 4-5 ay sonra çıkacak olan bu kömürü yakın bölgelere sevk edebilmek içindir. Biz ithal kömür kullanacak olsak kömüre neden yatırım yapalım" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim