• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Çevreciler Marmara için harekete geçti

Çevreciler Marmara için harekete geçti
Bilim insanları ve STK’lar yarın biraraya gelerek hafriyatın Marmara Denizi’ne dökülmesini protesto edecek.

İstanbul’dan Kocaeli’ye kadar Marmara Denizi’ne dökülen hafriyat atıkları nedeniyle Sivil Toplum Kuruluşları harekete geçti. Bilim insanları ve STK’lar yarın biraraya gelerek hafriyatın Marmara Denizi’ne dökülmesini protesto edecek. 

İstanbul’dan Kocaeli’ye kadar Marmara Denizi’ne dökülen hafriyat atıkları Sivil Toplum Kuruluşları harekete geçti. Bilim insanları ve STK’lar bir araya gelerek hafriyatın Marmara Denizi’ne dökülmesini, denizin derinliklerinden çıkararak protesto edecekler.

Marmara Denizi’nin hafriyatla doldurulması büyük tepki çekti.  Büyükada'dan Kocaeli Darıca burnuna kadar olan denizin 100 metre derinliğine kadar hafriyat atıkları ile doldurulduğuna dair fotoğraflar ortaya çıktı. 

Bu atıkların Adalardan alınıp, Kartal'a döküm sahalarına yollanması gerekirken hafriyatların denize döküldüğü öne sürüldü.  Yarın protesto gösterisi düzenleyecek STK’lar yaptıkları açıklamada “Devlet adına liman ve kıyı temizliği yapan firmalar, derinlik yapmak için denizden aldıkları atıkları yine  tekrar denize atarak balıkların yaşama alanlarını yok ediyor” açıklamasında bulundular.

Hafriyat dökülmesine tepki gösteren vatandaşların hafriyat döken firmalar adına çalışan  gemi kaptanları ve personelleri tarafından tehdit edildiği de ileri sürüldü.

Marmara Denizi’nde balıkların üreme alanlarının yok olmasına karşı çıkan ve Marmara Denizi'nin atıklarla kirlenmesine tepki gösteren vatandaşlar yarın (13 Ağustos) saat 13:00'de İstanbul Bölgesi Su ürünleri Kooperatifleri Birliği ve Ortak Kooperatiflerine ait yüzlerce balıkçı teknesi, SUDEK Dalgıç Firması ve ekibi eşliğinde Adalar Kent Konseyi  ve çevrecilerin katılımıyla protesto gösterisi düzenleyecekler. 

1-118.jpg2-131.jpg3-090.jpg4-053.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim