• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Çevreyolu ve tüneller ücretli hale geliyor

Çevreyolu ve tüneller ücretli hale geliyor
Karayolları Genel Müdürlüğü, özelleştirilecek otoyol ve köprülerde geçiş ücretlerinin belirlenmesine ilişkin yeni bir yönetmelik hazırladı.

Sürpriz karar: Çevre yolu ve tüneller ücretli oluyor

Karayolları Genel Müdürlüğü, özelleştirilecek otoyol ve köprülerde geçiş ücretlerinin belirlenmesine ilişkin yeni bir yönetmelik hazırladı.

Çok önemli bir değişikliğe imza atılan yönetmelik uyarınca, Karayolları'nın denetimindeki; otoyol ve köprülerin yanı sıra çevre ve bağlantı yolları, köprü, tünel ve viyadüklerde de bundan sonra geçiş ücreti uygulanabilecek. Kararı değerlendiren Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, bu uygulama için yeni gişelerin konulabileceği mesajını verdi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğine göre, otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarının geçişi ücretli olacak kesimleri karayolları genel müdürünün teklifi üzerine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı tarafından belirlenecek. Karayollarının geçiş ücretleri ile bu ücretlerin yeniden belirlenmesi; karayolunun mesafesi, trafik yoğunluğu, aracın cinsi, sosyal ve ekonomik faktörler dikkate alınarak hesaplanacak ve yine bakan onayı ile yürürlüğe girecek. Geçiş ücretlerine her yıl başında yıllık ÜFE değerleri ile fiyat artışı yapılacak. Ücret ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine o güzergâhın en uzun mesafesine ait geçiş ücretinin on katı tutarında idarî para cezası verilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim