• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ceylan Hidrolik'in yüzer platform başarısı

Ceylan Hidrolik'in yüzer platform başarısı
Azeri bir firmanın Hazar Denizi'nde liman yapımında ve petrol aramada kullandığı yüzer platformların tam otomatik kontrol sistemi, Konyalı bir firma tarafından üretildi.

Ceylan Hidrolik'in yüzer platform başarısı

Azeri bir firmanın Hazar Denizi'nde liman yapımında ve petrol aramada kullandığı yüzer platformların tam otomatik kontrol sistemi, Konyalı bir firma tarafından üretildi.

Konya 3. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Mustafa Ceylan Hidrolik Makine sahiplerinden Yunus Ceylan yaptığı açıklamada, 100 işçinin çalıştığı 53 bin metre karelik fabrikalarında üretilen hidrolik silindirler ve dorse dingillerini dünyanın dört bir yanına ihraç ettiklerini belirtti. 30'a yakın ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Ceylan, bu yıl Azeri bir firmanın 25 metre uzunluğunda 18 metre eninde olan yüzer platformunun, hidrolik ve mekanik aksamını yaptıklarını söyledi.

Yüzer platformun kontrol sistemini 3 ay süren titiz bir çalışma sonrası hazır hale getirdiklerini anlatan Ceylan, şunları kaydetti:

'Yaklaşık 600 ton ağırlığında ve 600 ton taşıma kapasiteli yüzer platformun hidrolik ve mekanik aksamını yaptık. Platform, üzerinde taşıyacağı iş makineleri ile deniz ortası veya kıyısında inşa edilecek yapılarda kullanılabiliyor. Platform deniz yüzeyinde yüzme özelliğinin yanı sıra 35 metreye kadar olan derinliklerde de kendini deniz yüzeyine sabitleme özelliğine sahip. Sistemin dünya ülkelerinde yapılanlardan en büyük farkı ise platformunun alçaltma ve yükseltme işlemleri tamamen otomatik olarak yapılabilecek olması.'

YENİ SİSTEMLE PLATFORM TEK OPERATÖRLE KONTROL EDİLECEK

Ceylan, ürettikleri otomatik kontrol sistemi ile yüzer platformun bir operatör tarafından kontrol edileceğini bildirdi. Hidrolik silindirde kullanılan sensörlerin insan hatalarını minimum seviyeye indireceğini vurgulayan Ceylan, yüzer platformun yaklaşık 3 ayda mekanik ve hidrolik aksamını yaptıklarını, sitemi 15 gün içinde sipariş veren firmaya teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim